Tempoh Kehamilan 4 Bulan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Erm... bila mengandung saya anak ketiga ni rasa lain semacam.... sebab pertama rasa macam tak percaya pun ada sebab morning sickness saya kurang sikit, walaupun memang awalnya saya penat dan teramat malas..... bila dah masuk 3 bulan setengah dan sekarang empat bulan, baru rasa sangat enegetik, tapi masih malas nak tulis tesis saya.... bab lain saya rajin,,,, rajin kemas rumah terutamanya,,,, 

4 Bulan
apa yang saya rasa tempoh ini, baby dalam kandungan dah mula gerak-gerak.... jika anak pertama dan kedua dulu tempoh lima bulan belum saya rasa lagi pergerakan baby.... tapi perut saya tak besar.... orang tak boleh cam saya pregnant atau tidak..... kalau dulu, 7 bulan baru nampak.... tumbesaran baby pertama dan kedua seimbang..... kedua-dua puteri saya dilahirkan dengan berat 3.0kg.... yang ni saya dapat rasakan kecil sedikit..... sebab saya tak berapa kerap ambil vitamin..... bila tengok vitamin saya rasa tak selera.... tapi nak, tapi tak termakan..... macamanaaaaa.....

Haduihhh.... saya sendiri yang pening..... nak tak nak kena kuat tuk diri sendiri ambil vitamin.....

Vitamin Baby



Persediaan
Baru masuk 4 bulan lebih ni (18 minggu), tiada apa yang saya nak buat persediaan lagi..... serah je la pada Allah Ya Baari'.... Dia Yang Maha Mengatur segalanya.... persediaan anak kedua dulu 6 bulan saya beli sikit-sikit.... persediaan yang tepat tuk baby banyak dekatkan diri dengan Allah,,,, itu yang penting kan..... kali ni lain sikit persediaan rohaniNya..... yang lain semua saya serah sahaja, malas nak fikir... hukhuk... boleh tak macam tu...... kerana apa yang saya fikir sangat terhad berbanding Allah fikir apa yang terbaik tuk saya dan baby.... so, saya ambil keputusan untuk "No Thinking"....

InsyaaAllah..... Allah Ya Baari'..... 





Previous
Next Post »

12 Give your inspiration

Click here for Give your inspiration
November 10, 2016 at 2:52 PM ×

tahniah sis dapat baby baru nanti :D jangan malas2 jaga kesihatan hehe

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 10, 2016 at 3:07 PM ×

terima kasih sis... a'aa kan.... akak ni mmg malas nak jg kesihatan....

Reply
avatar
November 10, 2016 at 3:41 PM ×

TAHNIAH

Reply
avatar
ujie othman
admin
November 10, 2016 at 9:14 PM ×

Alhamdulillah..TAHNIAH!

Betul tu..byk2 dekatkan diri kepada Allah..tu persediaan utama.

Reply
avatar
ayunie ramli
admin
November 11, 2016 at 3:44 PM ×

Same la umur ank kt nnt :) mek 2nd pregnancy :)

Reply
avatar
hainom OKje
admin
November 12, 2016 at 10:18 PM ×

Tahniah ye Shiela.
Semoga baby dan ibu sihat dan selamat sepanjang kehamilan....insyaallah

Reply
avatar
November 13, 2016 at 11:53 AM ×

Tahniah shiela dari kaknoor
Jaga kesihatan ya jgn malas2
Nanti baby jadi malas2an hehehe

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 13, 2016 at 12:19 PM ×

ye ke mek... InsyaaAllah... smg kandungan mek pun sihat sejahtera...

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 13, 2016 at 12:20 PM ×

hehe... btl tu kaknor.... terima kasih k..

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 13, 2016 at 12:20 PM ×

terima kasih :)

Reply
avatar
Nona Qiyah
admin
November 13, 2016 at 2:17 PM ×

Wahhhhhhhhhhh, tahniahhh, tahniahhhh !!!!!

Betnyaa, ada baby lagi nanti............ jagalah kesihatan demi orang tersayang..okayyyy :)

Reply
avatar
December 28, 2016 at 1:40 PM ×

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

Reply
avatar

Give your inspiration here and thank you. ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment