Peneman Ofis

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Hari konvokesyen UUM bermula 12 hingga 16 November 2016 kelmarin sesi pertama.... Hari yang sunyi di ofis.... Ramai staf yang attend konvo..... bila tersempak dengan kawan ofis, mereka bertanya saya masuk dewan konvo ke? saya kata tak..... harus terkejut... seorang lagi tanya dan saya kata tak sebab nama saya tak tercalon.... lagi terkejut..... "Sheila nak masuk tak, ganti akak?"...... "hehehe"..... saya gelak..... lama tu kak..... "a'aa,,, 3,4 jam kat dalam dewan tu".... "tak nak la saya akak"..... kalau nama saya tercalon memang tak boleh nak skip la..... ------------>>> Pengalaman semasa konvokesyen yang tak boleh blah.....

Level bilik saya yang sunyi,,,, nak pergi study di library tak ada member..... terperap kat bilik,,,, Allhamdulillah, kat bilik ada peneman.... kata puteri sulong saya "mama kat ofis baca Al Quran tak, kakak baca Al Quran kat sekolah".... aduiihhh.... zheppppp memang terkena... Erm... insyaAllah, peneman saya pertama Al Quran..... terima kasih kakak.... agaknya itu teguran daripada allah tuk saya! walaupun sesibuk mana di ofis mesti luangkan masa dengan membaca Al Quran....

Peneman hari yang kedua hari ini,,,, puteri kedua saya adik Zara....  lepas luch tadi saya pergi ambil dia di tadikanya, bawa dia kat ofis jadi peneman saya.... anak-anak memang suka sangat lepak kat bilik ofis.... tak ada la saya sunyi sangat. Kalau diorang ni seorang ok aje,,,, kalau ada adik kakak,,, huh.... bising riuh bilik saya.... 


Kena prepare beli makanan siap-siap, kang dia nak makan, lapar la apa... susah nak keluar dah.... cafe jauh.... kat blok sebelah kena jalan.... nak tunggu balik pukul 5.30 macam-macam karenah dia.... daripada tak ada baik ada, kalau dah ada kena faham ragamnya.... 

Tahniah semua graduation 2016 seluruh universiti. Semoga anda berjaya dunia akhirat dalam apa jua yang anda ceburi....




No comments:

Post a Comment

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED