Buah Dokong

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah.....
Bekal saya hari ini,,,,,, buah dokong import mai dari Kota Bharu..... Malam semalam mak umie saya pos dengan bas... katanya buah dokong kat kebun dah masak ranum,,, tapi kat sana selalu hujan, susah naik panjat naik pokok.... Pagi kelmarin saya pergi ambil kat stensen bas dekat rumah saya.... Allhamdulillah.... 


Sejak musim buah ni saya belum berkesempatan beli buah dokong. Jiran ada bagi saya dan family hari tu,,,, semalam hari ni baru rasa betul-betul.... Saya bawa bekal buah dokong la kat ofis..... Kakak Amani pun bawa kat sekolah..... Saya tak bagi Kakak Amani makan banyak-banyak sebab dia sensitif sikit bab makan... Kata adik pula "adik tak nak bawa kat sekolah".... hehehe.... 

Husband saya kata jangan makan banyak-banyak nanti sakit urat.... Tak pa la buat ubat... hehehe.... saya memang suka buah dokong.... Dapat juga merasa dari kebun kat kampung.... terima kasih umie, papa... Ya Allah Ya Razzaq.....

Walaupun ia cuma buah dokong, ia rezeki Allah Ya Razzaq,,,, apa yang Allah bagi itu sangat bermakna untuk saya dan baby... Ia bukan apa-apa, tapi saya sangat bersyukur rezeki untuk hari ini....

Allhamdulillah....



3 Give your inspiration

  1. Suka buah dokong tp x leh makan banyak..akak cepat batuk

    ReplyDelete
  2. mek hr tu try la makan. demam --' mmg btolkan buah ni sejuk

    ReplyDelete
  3. Pokok dokong kt kebun X buah taun ni.

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.