Enter your keyword

Tuesday, August 2, 2016

Bila Complicated Itu Terhurai Dengan KasihNya....

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah.... Salam sayang buat pengunjung....

Jika semalam ia memang tersangat complicated.... Hari ini allah Ya Fattah Yang Maha membuka jalan itu..... Allahuakahbar! Subhanallah....



Pagi tadi saya hanya menyerahkan diri saya sepenuhnya pada Allah Ya Baari' apa akan berlaku pada hari ini.... Keluar rumah, drive dengan  hati yang penuh dengan berserahnya seratus peratus Allah Ya Baari susunkan hidup ini, dan Ya Somad, hanya Dia tempat bergantung..... Saya langsung tiada berdaya, dan daya itu bukan milik saya,,,,,, tanpa kasih dan sayangNya.....

Hari ini saya tak puasa, Allah Ya Baari susunkan,,,, dari pagi sebelum Subuh saya dah terfikir kenapa saya terlintas di fikiran tak nak puasa hari ini..... Saya tak tahu kenapa? tapi saya yakin mungkin ada sebab???? Tiba di ofis selepas menghantar anak-anak ke sekolah, dengan zikir tanpa henti saya drive ke cafe..... ternampak kereta kawan..... dan turun ke sana, melangkah ke cafe, bukan kawan yang saya nampak ketua saya yang saya nampak..... Ya Allah....... Engkau menghantarkan alat pertolongan Mu untuk ku!!!! saya terkedu, dengan melalui tepinya yang sedang bersarapan sambil disussion dengan rakan-rakannya saya memberikan salam.....

Dan terus melilar mata mencari rakan saya.... berceritakan masalah saya yang complicated..... Kata saya, saya nak jumpa ketua la, mungkin dia dapat tolong saya.... Saya tengok ketua saya berlalu pergi.... selepas habis makan saya buat keputusan nak follow kereta kawan balik ke ofis mungkin saya akan jumpa dengan ketua, sebelum tu saya nak jumpa anak buah ketua dulu bertanyakan tentang hal saya.....

Memang Allah Ya Baari' keluar sahaja lif, saya dan rakan saya melihat ketua ada sedang berjalan menuju ke biliknya untuk sola.... terus saya cakap nak jumpa kejap lagi nak suruh dia tengok model saya..... dia kata ok.... Allhamdulillah.... kami berlalu dan saya singgah di bilik PA ketua, bertanyakan dulu pendapatnya..... Dari perbincangan dengan PA ketua saya, saya the righ track..... Allahuakhbar.... apa pun tanya expert katanya....

Bila saya pergi ke bilik ketua saya, bercerita tentang model saya, dia kata, dah betul apa yang saya buat. Walaupun hati masih tak confident, risau takut salah silap lagi pada model..... Dannnn akhirnya keputusan,,, saya the right track..... Katanya tengok model saya complicated.... Itu la yang peningkan saya.... Apa pun saya bersyukur,,,,,, setiap apa yang Allah tentukan,,,,, dan saya tiada apa-apa daya..... melainkan semua dayanya yang diberikan pada saya dengan penuh kasih sayangnya.....

Saya terkedu sangat apa yang berlaku pada hari ini..... Bersyukur..... Allah Ya Syakur, Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Karim, Ya Wahhab, Ya Razzaq......

Allhamdulillah..... terima kasih Ya Rabbbb,,,,,

6.40 pm masih di ofis saya ditemani adik Zara yang sedang bermain..... sambil tunggu kakak balik sekolah pukul 7.00 pm.... Bila masuk ofis tadi terjumpa pula dengan dekan saya.... Dia tanya perkembangan saya, saya cerita apa yang berlaku pada saya dari bulan puasa sehingga hari ini.... Dia sangat memahami.... Katanya confirm betul-betul model tu..... baru buat discussion.....

Allhamdulillah... terima kasih..... semua.....

Love u all....




2 comments:

  1. Alhamdulillah segala urusan dipermudahkan Allah SWT.

    ReplyDelete
  2. terima kasih kerana sudi singgah blog kak anim..
    baru hari ini dapat kunjung balas...
    selangkah kita mendekat, seribu langkah DIA mendekat..
    Alhamdulillah...Allah permudahkan..

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Popular

Follow by Email