Bila Kali Kedua Join Conference ICLK

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Dua hari di Penang pada Rabu dan Khamis 27 dan 28 Julai yang lalu.... menghadiri persidangan kearifan tempatan..... Bertolak dari Kedah pukul 8 dalm pukul 10 sampai di Hotel St Wembeley Georgtown. Mendaftarkan diri masuk session ke note speaker. Tengahri check in di Cititel Hotel, bawa anak dan suami makan di Perangin Mall.... Sepuluh tahun tak sampai Komtar, memang naik turun lif cari foodcourt kat Komtar dah tak ada.... Last tanya dan tanya orang mana foodcourt ada satu kedai di tingkat 5 Perangin Mall makan di situ.... Tak kan lak nak makan bawa anak suami di tempat conference lak.... Memang setiap kali conference terpaksa makan di luar conference bersama anak-anak dan suami..... 

Tak apa la, itu memang bahagian saya yang Allah dah tentukan.... Ini kali kedua saya join persidangan kearifan tempatan. Kali pertama tahun lepas di Bandung..... 

sumber : credit to USM official facebook

Hari kedua saya present, semasa penyampai sijil saya tak ada kamera smartphone untuk di ambil gambar. Dan dan dan.... saya memang langsung tak ada apa-apa gambar semasa di conference tersebut.... Yang penting Allah dah rakamkan pelbagai gambar pada saya.... Masa hari kiamat nanti Allah siapa buat tayangan lagi apa yang kita buatkan....

Apa pun pengalaman, dan ilmu Allah yang saya dapat di conference tersebut sangat banyak..... Allhamdulillah.... Allah hantarkan hamba-hambaNya untuk menyampaikan ilmuNya.... hebat sangat Allah..... Kita? cuma alat Allah Ya Alim Ya Hakim Ya Rashid.... tiada daya sedikit dan milik sedikit pun ilmu itu tanpa di beri dayaNya, ilmu Nya.....

Allhamdulillah....



0 Give your inspiration

Give your inspiration here and thank you.