Enter your keyword

Wednesday, February 3, 2016

Menaip Pun Tak Pandai

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Al kisah, saya ni memang tak cekap IT, tapi saya suka explore... Menaip pun saya pandai guna satu tangan ja.... Jari kiri tekan huruf A, E yang sedekatan dengannya sahaja.... Alamak.... susah kan...

sumber cilok google

Terhad sangat penggunanaan jari kiri saya. Tak pernah masuk kelas menaip dan tak pernah belajar cara nak guna keybord, tapi kalau keybord, organ, piano saya tahu tekan note jari memana n pedal kaki....




Kekadang memang malu la kalau kawan-kawan duk tengok saya menaip.... saya buat editing video pun banyak typing error. Salah satu pasal menaip ni,,,,, hehehe..... depa krew-krew kat KL, Kuantan selalu tegur video saya mesti selalu typo..... Kawan saya duk back up tak nampak skrin kecik sangat.... Ye la kan edting dengan latop, kalau ada skrin besar atau leh sambung kat LED tv ke fuhhhhh harus jelas nampak.... Allah Ya Basir....

Short cut kat latop ni pun banyak saya tak tahu. Ada tu saya belajar dengan student, ini macamana yer..... o,,,, cam tu yer.....  baru saya tahu. Yang penting jangan malu bertanya. Masa terhad tak sempat nak masuk kursus dan sebagainya.... (nak salahkan masa lak)... hehe.... Semoga Allah bukakan peluang dan rezeki untuk saya belajar pasal latop, Mic office dan IT juga....

Aammiiinn Ya Rab....



4 comments:

  1. Its okay kita tak perlulah pandai dalam semua perkara kannsss...
    As long as boleh jer... menaip dengan kadar kelajuan yang munasabah.

    Walaupun Mrs. A dah pernah belajar cara-cara menaip yang betul tapi tak jugak mengikutnya. Itulah ini jenis anak murid degil ngeh!ngeh!ngeh!

    ReplyDelete
  2. insya Allah, lama2 mencuba pasti ada hasilnya

    ReplyDelete
  3. Sama je kita kak..hihi...setakat dapat siapkan tugasan dah berbaloi..hihi

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Popular

Follow by Email