Hebatnya Cinta Dia

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Kelmarin dalam auditorium seminar tu saya ambil tempat paling belakang. Menjadi alat Allah Ya Basir untuk merakam isi ilmu di dalam auditorium tersebut.

Bila bersunyi di belakang sambil merekod, air mata meleleh dari sesi pagi sampai ke petang....

Allahuakhbar banyak dosa saya ni!


Mereka Bercahaya 
Sangat beruntung mereka yang diberi pancaran hidayah dan nur Allah Ya Haadi Ya Nuur......

Saya nak mendekatakan diri dengan Allah seperti mereka. Mereka langsung tiada apa masalah walaupun dugaan mendatang setiap kala, tapi mereka tetap tenang dan itu bukan masalah kata mereka.

Masalah Dan Dugaan Itu Nikmat Bagi Mereka Tanda Cinta Allah
Sehinggakan bila beberapa hari Allah tak datangkan dugaan dan masalah kepadanya, mereka merasa :
"Allah tidak sayangkan aku kah?" "Hari ini aku boleh suka-suka tanpa masalah? Dan bila Allah datangkan msalah, "Ya Allah leganya, Engkau datangkan masalah untuku, terima kasih! Engkau masih sayangkan aku"

Sampai tahap itu yang mereka rasa....

Allahuakhbar....

Hebatnya! Bila dah memiliki CINTA Allah....

Ya Allah saya nak!

Berikan saya CINTA Mu Ya Waddud, seperti mana Engkau berikan kepada mereka!

I LOVE YOU

Kajian menyatakan bila kita menyatakan "I Love You", (mengalunkan kata yang baik atau sound good) getaran dalam air akan menjadi jernih dan cantik.

Saya kan sambung lagi tentang tip untuk anak-anak tentang I LOVE YOU.



1 comment:

  1. Itulah indahnya bila nikmat kasih ada dalam diri tak kiralah sesama manusia mahupun dengan pencipta rabbul-jaliil.

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.