Padah Menghina Golongan Miskin, Anak Rozita Che Wan Dapat Balasan CASH

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



3 Januari, Ammar Effendy, anak kepada pelakon Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta, memuat naik gambar diri dan adiknya memegang beg shopping dalam percutian mereka di luar negara dengan kapsyen,

"Whoever said money can't buy happiness simply didn't know where to shop," katanya.

Gambar yang dimuat naik ke laman Instagram itu mengundang teguran netizen yang menasihatkannya agar tidak terlalu 'show off' kekayaan keluarganya. 



Bagaimanapun, Ammar mengambil pendekatan menjawab teguran wanita bernama Surayazk itu.

"Takpelah, yang penting I tak shop online, I use real cash," katanya diselitkan dengan emoticon senyum. 

Masih tidak berpuas hati dengan jawapan balas yang diberikan oleh Ammar, Suraya merakam comment anak Che Ta itu dan memuat naik di laman Twitter dan menerima 2,949 retweets!


Akibatnya, ada segelintir netizen juga turut mengambil kesempatan mengkritik Ammar di Twitter. 

"Dia kaya, bolehlah kata begitu. Padahal duit mak bapa yang dia guna. Unexpected dia cakap begitu tetapi nevermindlah sebab duit takkan dibawa masuk ke kubur," kata mereka. 

Perkara itu mendapat perhatian dari Che Ta yang bertindak meninggalkan komen di Instagram anaknya itu. 


"Ya Allah! Apalah nak komen macam ini? Anak-anak mestilah merasa bahagian dari mak bapanya. InshaAllah dia akan mampu dapat apa yang dia nak bila dia dah berjaya nanti. Jangan dengki ya dik. Masing-masing ada bahagian masing-masing," kata Che Ta sebelum komen itu dipadam.
Sumber : datangkebulanke



10 comments:

  1. Hidup ini penuh ujian..dan kehidupan itu sendiri satu pinjaman..semua sementara...kalau kemiskinan itu ujian..kemewahan juga ujian..

    ReplyDelete
  2. Nak buat cemana kalau mak dia pun menyokong cara dia.siap kata orang dengki lagi..hahha


    jemput Join GA di blog saya

    *Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

    *Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

    *Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

    *Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

    http://www.dianarashid.com/2015/12/giveaway-baby-store-bersama-dianarashid.html

    ReplyDelete
  3. erm...mak nyer mengajar anak macam tu...patut la...abaikan je orang macam ni

    ReplyDelete
  4. Org lain pun adaa jugak duit -.-"

    ReplyDelete
  5. apabila dikaburi dengan keindahan dunia .. mintak jauh..

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED