Padah Menghina Golongan Miskin, Anak Rozita Che Wan Dapat Balasan CASH

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم



3 Januari, Ammar Effendy, anak kepada pelakon Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta, memuat naik gambar diri dan adiknya memegang beg shopping dalam percutian mereka di luar negara dengan kapsyen,

"Whoever said money can't buy happiness simply didn't know where to shop," katanya.

Gambar yang dimuat naik ke laman Instagram itu mengundang teguran netizen yang menasihatkannya agar tidak terlalu 'show off' kekayaan keluarganya. 



Bagaimanapun, Ammar mengambil pendekatan menjawab teguran wanita bernama Surayazk itu.

"Takpelah, yang penting I tak shop online, I use real cash," katanya diselitkan dengan emoticon senyum. 

Masih tidak berpuas hati dengan jawapan balas yang diberikan oleh Ammar, Suraya merakam comment anak Che Ta itu dan memuat naik di laman Twitter dan menerima 2,949 retweets!


Akibatnya, ada segelintir netizen juga turut mengambil kesempatan mengkritik Ammar di Twitter. 

"Dia kaya, bolehlah kata begitu. Padahal duit mak bapa yang dia guna. Unexpected dia cakap begitu tetapi nevermindlah sebab duit takkan dibawa masuk ke kubur," kata mereka. 

Perkara itu mendapat perhatian dari Che Ta yang bertindak meninggalkan komen di Instagram anaknya itu. 


"Ya Allah! Apalah nak komen macam ini? Anak-anak mestilah merasa bahagian dari mak bapanya. InshaAllah dia akan mampu dapat apa yang dia nak bila dia dah berjaya nanti. Jangan dengki ya dik. Masing-masing ada bahagian masing-masing," kata Che Ta sebelum komen itu dipadam.
Sumber : datangkebulanke



Previous
Next Post »

10 Give your inspiration

Click here for Give your inspiration
PeRdU cINta
admin
January 5, 2016 at 10:09 AM ×

Hidup ini penuh ujian..dan kehidupan itu sendiri satu pinjaman..semua sementara...kalau kemiskinan itu ujian..kemewahan juga ujian..

Reply
avatar
najwa zahid
admin
January 5, 2016 at 11:15 AM ×

kdg2 kaya tu satu ujian.

Reply
avatar
paridah
admin
January 5, 2016 at 11:28 AM ×

DUGAAN MASING2 TU..

Reply
avatar
Aqilah Azmi
admin
January 5, 2016 at 11:31 AM ×

setuju!! :D hehehehe

Reply
avatar
Diana Rashid
admin
January 5, 2016 at 2:03 PM ×

Nak buat cemana kalau mak dia pun menyokong cara dia.siap kata orang dengki lagi..hahha


jemput Join GA di blog saya

*Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

*Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

*Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

*Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

http://www.dianarashid.com/2015/12/giveaway-baby-store-bersama-dianarashid.html

Reply
avatar
Amanda Suria
admin
January 5, 2016 at 2:15 PM ×

erm...mak nyer mengajar anak macam tu...patut la...abaikan je orang macam ni

Reply
avatar
Kim Chaa
admin
January 5, 2016 at 3:32 PM ×

Org lain pun adaa jugak duit -.-"

Reply
avatar
tiga lalat
admin
January 5, 2016 at 8:50 PM ×

insaf kanns.,

Reply
avatar
January 6, 2016 at 12:06 AM ×

apabila dikaburi dengan keindahan dunia .. mintak jauh..

Reply
avatar
ros nordin
admin
January 9, 2016 at 10:15 AM ×

Setuju juga :)

Reply
avatar

Give your inspiration here and thank you. ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment