Ajaibnya Nama Allah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Jami'

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Subhanallah, Allahuakhbar,,,,,
Al kisah Isnin lalu aku lunch sesorang, tak tahu kenapa masa tu hati aku terdetik nak zikir Allahumma Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Jami',,,, bila terdetik aku terus zikir dan aku buat bicara hati semoga Allah berikan kasih sayang dan satukan hati kami seluruh universiti ini..... lepas luch aku mengantuk sangat, malas dah nak masuk ofis reha kat sana sementara nak tunggu kakak habis Kafa pukul 5.45 petang..... aku terus ke Pusat Islam,,,, still ada wudhuk ambil tingkat rasa nak baring jap..... sambil zikir aku perasan ada orang datang, rupanya seorang kakak senior juga staf kat tempat aku.....



Aku sambil zikir sampai azan Asar.... aku sempat terlelap..... habis azan terus jaga then solat sunat azan kedua aku ambil saf tempat kakak tadi..... Kuasa Allah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Jami', hanya aku dan kakak ni sahaja yang solat di ruang solat perempuan.... mungkin yang lain ada di tingkat bawah....

Bila lepas solat aku salam dengan kakak tu, dia senyum kat aku.... hehehe.... aku rasa macam tersungkur sangat dengan zikir Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Jami',,,, kerana dengan kasih sayang Allah menyatukan aku dengan kakak ni....

Sebelum ni, kami selalu solat bersama, dan aku tak pernah sempat bersalaman dengannya dan dia tak pernah senyum kat aku..... Pada hari tu Allah jumpakan aku dengannya, solat hanya kami berdua dan dapat bersalaman..... aku dah syukur sangat. Ajaibnya nama Allah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Jami',,,,,,





No comments:

Post a Comment

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED