Hidup Seperti Dilahirkan Semula Selepas Bleeding

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Sambung cerita kakak kat perpestakaan.... katanya "hidup seperti dilahirkan semua".... kalau sebelum ni, rasa penat nak uruskan itu ini, (kaum perempuan ni nak kena ada supplement sahaja tuk aktif).... maaf yer.... sebenarnya energi untuk aktif rahsianya adalah solat tahajut....


Tiada Lagi Baju Cantik
tapi bila dah jadi peristiwa itu, saya rasa segar buat ibadah pun selesa, dah tak ada rasa nak pakai t-shirt, jeans nampak badan, nampak lengan, kalau dulu pelik tengok orang pakai inner tangan dan kaki.... sekarang ni dah biasa.... pelik tengok orang pakai tudung labuh, jilbab dan baju lawa, bergaya sakan..... tapi sekarang tiada lagi rasa semua itu.... dulu, mesti ingat orang ni tak pandai bergaya pakai baju simple.... tapi sekarang baru saya faham semua itu....


Biar Apa Orang Kata
Hebatkan Allah akak!!! saya pun macam akak juga..... pakaian kat dalam almari saya mula cleaning, buang pakaian manik2.... Dia bagi kita susah tapi Dia sayang kita dia bagi satu perasaan yang tak dapat bayangkan, betapa kasih dan sayangNya Dia pada kita. Rasa tenang yang tak dapat digambarkan.... tak kisah lah apa orang nak kata!! kita pakai untuk orang tengok atau untuk mencari redha Allah.....

Sumber gambar curi pakcik google



1 comment:

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED