Contest Review Lynk.my 2015

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah Allah Ya Baari'.... Yang Maha Menyusun kehidupan hambaNya serta makhlukNya....
Dah berapa hari ku melihat contest link ni.... dah berapa kali baca..... faham dan faham apa itu sistem lynk.my  Syukur sangat sistem lynk.my ini dikemudikan oleh anak tempatan Muslim, oleh itu dengan rasa bangga untuk ku turut serta join dan support sistem lynk.my ni....

Jom baca elok-elok cerita ni.....


Seorang hamba berjalan kepenatan

Aku sangat lapar!!!!
haus!!!
anak aku!!!



Ternampak gerai makanan


Wahhhhh....banyaknyer makanan,,,,,,

tapi



Aku tak de duitttt.....
mana nak cari makanan
Anak aku!!!!!!!!!!!!!!!!!




terus berjalan.....

Tiba-tiba terbapak iklan


Apakah itu???



Contest Lynk.my


Apa Itu lynk.my




Lynk.my ini merupakan laman web yang menyediakan servis bagi memendekkan URL atau link satu laman web. Dengan erti kata lain, senang citer ia dipanggil sebagai 'URL shorter'. Andai kata anda mahu berkongsi link ada di laman sosial lain seperti isntagram, twitter yang memerlukan url (askara) yang pendek, sistem lynk.my ini memudahkan kerja anda berkongsi link url tersebut. Sebagai contoh :

link saya : http://www.sheilainspire.com/2015/11/contest-review-lynkmy-2015-hebat-dan.html


Setelah dipendekkan menjadi : http://lynk.my/yaL


Selain itu, earning juga akan dikreditkan sekiranya terdapat unique visitors yang klik pada url yang anda share... Dengan senang anda akan menjana pendapatan. Atas faktor ini anda perlu ada akaun melalui lynk.my dan berdaftar sebagai Publisher atau Advertiser.

Akaun Publisher


Anda boleh menjana pendapatan dengan mrnggunakan akaun publusher ini. Bayaran akan dikreditkan walaupun serendah RM10 sangat berbaloi bagi anda mengiklankan jenama produk anda. Untuk mendaftar sebagai publisher adalah PERCUMA.

Akaun Advertiser


Untuk akaun advertiser anda mengiklankan produk anda. Dengan yuran yang sangat rendah iaitu RM10 anda akan dapat mempromosikan barangan atau produk anda. Secara tidak langsung anda akan mendapat audien bagi memperkenalkan produk anda. Yang lebih penting anda akan mendapat ramai viewer melalui sistem lynk.my ini. Lynk.my adalah sistem yang sangat mesra pelanggan dan sesuai dengan citarasa pengguna Malaysia. Allah Ya Rahman, Ya Rahm, Ya Jami', Dia Yang Maha Pengasih, Yang Maha Penyayang dan Yang Maha Menyatukan viewer mengenali produk anda.

Jangan segan jangan silu untuk menjadi publisher atau advertiser klik sahaja di Lynk.my.

Kelebihan Memendekkan URL di Lynk.my
Antara kemudahan lain adalah:

  • setiap link URL yang dibina menerusi sistem lynk.my akan disemak terlebih dahulu untuk memastikan keberkesanannya apabila diklik. Ini adlah penting untuk seo anda. 
  • yang penting link url anda dapat menjana pendapatan.

Contest Review Lynk.my 2015



Kehangatan Lynk.my disemarakkan lagi dengan Contest Review Lynk.my 2015. Hadiah yang sangat menawan dan lumayan yang ditawarkan iaitu berjumlah RM4000. Contest ini terbahagi kepada tiga kategori iaitu :

1. Top SEO 
 Entri yang berada di ranking pertama Google menggunakan mode incognito windows pada pelayar Google Chrome.

2. Top Creative  
Peserta yang menerbitkan entri penyertaan paling kreatif berdasarkan gaya penulisan, penggunaan gambar, serta gaya bahasa yang mampu menarik perhatian pembaca.

3. Top LynkUndi  
Peserta yang mendapat jumlah klik CONTEST ID yang paling banyak akan dikira sebagai pemenang. 


Top SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

Top Creative
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200

Top LynkUndi
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

Dengan menghantar satu penyertaan, peserta bepeluang menang ketiga-tiga kategori. So kalau entry anda power SEO, menarik lagi kreatif, dan mendapat banyak undian, anda boleh bolot semua hadiah lumayan tu!

Sebelum join tu mesti mendaftar dengan Lynk.my dahulu sebab itu adalah antara salah satu syarat wajib Contest Review Lynk.my 2015.

Cara daftar Lynk.my
1. Layari http://lynk.my dan klik JOIN NOW
2. Isikan maklumat diruangan yang disediakan. Pastikan anda pilih publisher pada ruangan ACCOUNT TYPE
3. Klik I WANT TO JOIN LYNK!
4. Anda akan menerima email verifikasi dari Lynk. Apa yang anda perlu buat hanyalah klik link tersebut.
5. Sesudah itu, anda akan dibawa ke dashboard akaun Lynk anda.


Syarat Penyertaan
Hanya boleh disertai oleh mana-mana blogger yang berwarganegara Malaysia.

1.   
Penyertaan terbuka kepada semua platform blogger namun tidak dibenarkan menggunakan domain atau subdomain yang mempunyai keyword terus kepada contest lynk. contohnya: contestlynk.com,contestlynk.blogreview,com,contestlynk.blogspot.my

Hanya satu penyertaan sahaja dari setiap peserta. Jika anda ada lebih dari satu blog sila gunakan blog terbaik anda untuk pertandingan. Satu penyertaan bermaksud hanya page/entry post yang telah diterima menyertai layak untuk bertanding.

2.   Penggunaan “hacking method” dibenarkan untuk hadiah kategori TOP SEO dan TOP CREATIVEmanakala bagi kategori TOP lynkUNDI penggunaan bad traffic, autotraffic, bot dan sebagainya kemenangan akan ditarik balik dan diberikan kepada pemenang yang layak.
*Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab sebarang tindakan ban oleh pihak ketiga keatas anda.

3.   Pertandingan berlansung selama lebih kurang DUA bulan, bermula pada 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. Pihak penganjur mempunyai hak untuk melanjutkan pertandingan jika perlu.

4.   Penyertaan diterima sepanjang tempoh pertandingan. 

5.   Pemenang akan diumumkan pada 29 Disember 2015

6.   Hadiah akan diberikan dalam tempoh 3-14 hari bekerja bermula 30 Disember 2015


Contest link.my sudah dimulakan,
Hadiah menarik lagi mewah,
Undi tuan saya mengalukan,
Sama-sama kita jalinkan ukhwah,



Bersambung cerita

Anakku!!!!




Ayah pulang...... bawa contest Lynk.my





Allhadulillah.... semoga dengan kontest ini akan menyatukan kita sebagai blogger Muslim.....
Salam...

Previous
Next Post »

27 Give your inspiration

Click here for Give your inspiration
Maria Firdz
admin
November 8, 2015 at 12:36 PM ×

All the best...

Reply
avatar
Rossa Calla
admin
November 8, 2015 at 5:00 PM ×

Semoga berjaya dalam contest review Lynk.my yang lumayan ini

Reply
avatar
November 8, 2015 at 7:36 PM ×

Hai Sheila...

Jalan-jalan dari segmen yang sama...
Anyway Good Luck yer...
Contest Review Lynk.my 2015

Jangan lupa klik ni juga yer--->LynkUNDI

Reply
avatar
Akma Omar
admin
November 9, 2015 at 12:34 AM ×

Tahniah join dan good luck dalam contest review lynk.my 2015 ini... penyertaan sangat menggalakkan...

Reply
avatar
Mohd Adib
admin
November 9, 2015 at 2:22 AM ×

salam, good luck luck dalam Contest Review Lynk.My 2015 ye. :)

Reply
avatar
Uu Ee
admin
November 9, 2015 at 9:46 PM ×

semoga berjaya dalam  contest review lynk.my 2015

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 9, 2015 at 10:05 PM ×

terima kasih mf

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 9, 2015 at 10:06 PM ×

gd luck for u jg... :)

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 9, 2015 at 10:07 PM ×

terima kasih :)

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 9, 2015 at 10:07 PM ×

waalaikummusalam... insyaaAllah sy terjah nanti...

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 9, 2015 at 10:08 PM ×

tahniah tuk akma juga...

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 9, 2015 at 10:09 PM ×

terima kasih :)

Reply
avatar
kamil salleh
admin
November 9, 2015 at 11:09 PM ×

Salam buat Sheila......Sudah pasti contest ini mendapat sambutan yang mengalakan daripada otai-otai SEO. Apa pun kita perlu bersaing dengan mereka. Mana tahu kena cara boleh juga hadiahnya. Semoga sama-sama kita berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015

Reply
avatar
November 10, 2015 at 4:42 PM ×

Tahniah kerana dah berjaya untuk sertai pertandingan ini ;-) seterusnya kalau ade rezeki boleh menang hadiah yang lain pulak..apa pun selamat maju jaya ;-)

Reply
avatar
Bin Muhammad
admin
November 10, 2015 at 11:29 PM ×

Selamat bersaing dan semoga berjaya dalam kontest review terhangat hujung tahun 2015 ni.

Reply
avatar
suffer8zine
admin
November 11, 2015 at 11:28 AM ×

Blog yang smart. Saya pun join juga ;D Semoga berjaya dalam Contest Review Lynk.my 2015 ini ;D

Reply
avatar
Sheila Adziz
admin
November 12, 2015 at 9:15 PM ×

diorg semua otai, sy ni atoi.... hehe

Reply
avatar
Bin Muhammad
admin
November 13, 2015 at 10:22 PM ×

Salam kenal,
Jika tidak kerana contest ini belum tentu dapat ketemu blog yang sangat menarik ini.
Semoga berjaya ya

Reply
avatar
confdeb
admin
November 14, 2015 at 2:47 PM ×

NAK MASUK GAK LA..:)

Reply
avatar
suffer8zine
admin
November 19, 2015 at 1:28 PM ×

Semoga suksess dalam Contest Review Lynk.My 2015

Reply
avatar
MILx HASHIM
admin
November 19, 2015 at 7:07 PM ×

jalan-jalan dari CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

Reply
avatar
kamil salleh
admin
November 20, 2015 at 7:32 AM ×

Salam buat Shiela, menarik dan kreatif artikel anda. Semoga berjaya...

Jom Bersama Kita Jayakan
Contest Review Lynk.my 2015

Reply
avatar
November 24, 2015 at 11:50 PM ×

All the best .. :)

Reply
avatar
Sunny Yunus
admin
November 29, 2015 at 1:48 AM ×

Jalan cerita yang menarik. Moga sukses nanti dalam contest review lynk.my ini ya..

Reply
avatar
Aya Norbayah
admin
December 2, 2015 at 1:54 PM ×

Good luck.. Aya pun join juga.. Doktor Blogger mencuba nasib..hehe

Jemput ke sini: CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

Reply
avatar
Sarah lalala
admin
December 15, 2015 at 11:55 PM ×

all the best :)

Reply
avatar
December 17, 2015 at 5:03 PM ×

Good Luck! Semoga berjaya menjadi pemenang contest ini...

Reply
avatar

Give your inspiration here and thank you. ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment