Collect Data Dengan Student

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Al kisah tadi masuk kelas, bila jer melangkah masuk aku tanya ini kelas Dr. xxxx kan.... sekumpulan pelajar lelaki yang duk belakang jawab yer....

Terus aku turun anak tangga ke meja hadapan..... nampak mic terus capai dan on..... bila on tak boleh, aku mula tanya "kenapa"..... pelajar perempuan kat depan menyapa aku...... kena masukkan smart card.... hehehe..... "oic.... dah lama saya tak masuk kelas lupa"....... terus aku cari smart card aku kat dalam wallet...... "nak masuk kat mana ni?" aku tanya "student perempuan nama Najwa, datang ambil smart card aku cucuk kt sistem yang dah lekat kat meja utama...... "Ya Allah" terus bernyala terang menderang dewan kuliah...... lupa!!! Dewan Kuliah guna sistem automatik dengan smart card staf! fuhhhhh lega aku..... dah 3 tahun tak masuk kelas student ni.....

Then aku kenalkan diri "My name is xxxx, I'm replace this class because Dr. xxxx hv a meeting and outstation.....


So, for today, your work is fill in the questionnaires..... semua seronok..... malas nak formal sangat, aku bukan lecturer buat masa la ni.....  "sambil you jawab questionnaires tu, saya akan pasang filem...." aku bagi pilihan 3 pilihan pada diorang nak tengok filem Melayu, Indon atau English....... semua nak English...... ok, memandangkan kelas awak ni kelas psikologi xxxxx, apa kata kita tengok filem "Silence of the Lams" filem ni pun psycho movie....

lift ofis ku, so cute..... hehehe
Najwa lagi la tolong aku pasangkan.... Malangnya, komputer dalam kelas tu tak boleh pasang vcd hanya dvd sahaja..... koleksi filem yang aku ada ni masa aku duk mengaji filem dulu 10 tahun lebih banyak dalam vcd.... hehehe..... Najwa google you tube buka filem "Ada apa Dengan Cinta"..... wahhhh..... meriah..... bila jer buka filem tu semua seronok......

Kelas 2 jam.... 1.30 diorang dah siap, aku bagi jer diorang balik.... sporting giler depa tu..... ada student kelantan duk pok pok aku senyum jer..... hehehe...... aku bagi diorang pen seorang satu, itu sahaja yang aku mampu..... terima kasih Kak xxxx (Dr. xxxx) menolong kerja saya.....

Allhamdulillah, semua berjalan lancar... Allah Ya Baari'...... Terima kasih Ya Rabb.....





1 comment:

  1. kenangan je layan film AADC tu zaman student dulu....bebudak skrg pun seronok layan citer ni rupanya :)

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED