Jom Cuci

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualikum... salam sayang buat semua...

Hari yang energetik.... Ahad hari pertama setiap minggu, bagi kat Kedah.... Rutin ke seperti biasa hantar kakak Amani pergi sekolah then masuk ofis.... ingat nak pergi library tapi keje-keje ku semua kat ofis.... Sekarang ni susah sikit nak keje kat rumah. Adik zara dah besar, bila aku on latop dia mula la nak meriba....

Plan nak pergi Pejabat Pendidikan Perlis, tapi hari ni Ahad, cuti.....


Meja ofis yang comot ni harus dibeli thinner, untuk cucikannya.... sama juga dengan hati kan....

"bagaimana nak cucikan hati"
kalau ikut apa yang ku belajar, kami selalu diumpamakan dengan clorox hati... nak bersihkan hati cukup susahkan.... guna clorox kadang-kadang tak berkesan juga.... bangun tahajut setiap malam mohon ampun, salah satu cara yang cepat berkesan.... tapi susah nak buatkan.... ku pun sama dalam proses.... insyaaAllah sama-sama kita melaksanakannya... tiap hari pun kena suci hati seperti mana kita cuci tangan nak makan, mandi dan sebanaginya..... "zikir, baca al Quran, istifgfar juga boleh cucikan hati kita"

Selamat beramal dengan kasih sayang Ya Rahman Ya Rahim....


2 comments:

  1. Terima kasih atas peringatan. Kita selalu nampak fizikal je kotor, tapi hati kotor jarang nak sedar.

    ReplyDelete
  2. Samalah dengan saya...kadang2 meja serabut dengan barang yang ntah apa2

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED