Percutian yang tidak dirancang ke Langkawai

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Allhamdulillah.....
Memang sudah agak lama 5 tahun rasanya tidak ke Langkawi....

Jumaat petang, jiran depan rumah ajak pergi Langkawi kerana jiran sebelah rumah dah pergi pagi Jumaat ada kursus di sana. Pada mulanya, jiran depan rumah duk melawak dengan en husband nak ikut sama.... Last minute, lawak punya lawak terus kami dua keluarga ni nak pergi sama..... Terus solat Asar bersiap bertolak ke Kuala Perlis.... Dari rumah kami setengah jam saja...... haha.... lawak betul dapat tiket pukul 7 feri terakhir, dan jiran sebelah rumah terus booking bilik untuk kami dua keluarga, dapat rate murah kerana harga mereka berkursus di hotel tersebut dengan RM100 + breakfast di Langkasuka Hotel bersambungan dengan Langkawi Parade. Normal rate RM180...



Kali pertama adik Zara Adelia ke Langkawi



Macam terkejut pun ada, biar betul nak p Langkawi ni, ye la time tu dah pukul 4.45 petangkan.... memang tak plan apa....

Bila tiga keluarga kat Langkawi erm.... haru la.... tapi pergi bukan untuk shooping, semua masing-masing tiada budgetkan, baru lepas raya..... cuma untuk relex cuci mata sahaja..... hehehe....


 Bilik yang sangat selesa


Ala carte menu yang sangat berpatutan


Sempat singgah beli minyak gamat di Nusantara


Singgah di Kompleks HIG


Waktu untuk pulang



Selamat tinggala Langkawi, InsyaaAllah ada rezeki kami datang lagi.... bertolak pulang kelmarin juga feri terakhir 7 malam....


Terima kasih Ya Rabb bawa kami ke sana....

No comments:

Post a Comment

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED