Grab or Not : Poket Ku Zero Untuk Ke Istanbul

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Minggu lepas setelah masuk ofis, bila buka emel, ku dikejutkan dengan berita permohonan untuk ke international conference di Istanbul diluluskan..... terus aku ke pusat pengajian untuk mendapatkan surat tersebut...... tak tahu nak rasa apa...... apa call tanya pihak pendaftar, tentang perkara tersebut. Sebenarnya aku tak mengharap untuk pergi kerana aku langsung tak buat apa-apa preparation dari segi budget terutamanya.... setelah permohonan ku pada pertama kali tidak lengkap,,,, al maklum lepas rayakan nak gaji lagi sebulan.... huh.... mana nak book ticket, penginapan, bayar yuran conference dan sebagainya.... poket aku memang zero sekarang ni....

sumber google
It's ok aku dapat tenangkan fikiran, hati ku.... aku terus mengadap Dia Ya Baari.... kerana aku tahu Dia yang susunkan segalanya.... dan aku berserah segalanNya untuk Dia uruskan.... sepertimana Dia menguruskan alam ini langit dan bumi planet-planet, makhlukNya sebesar-besar planet sekecil-kecil makhluknya seperti bakteria dan sebagainya dengan semudah "kun faa ya kun"... 
Bila kat Langkawi baru aku sampaikan berita ni pada en husband.... aku budget permohonan ini tak lulus kerana last minute dan lambat untuk dapat jawapan. Biasanya kalau keputusan lambat diterima, dan permohona last minute, permohonan tersebut tidak lulus yang aku tahu.... dan aku memang tak mengharapkan apa-apa.... tak kisah la sangat.... kerana bulan Ogos aku ada AGM Asmaul Husna.... aku teringin sangat untuk attend AGM tu....

Sekarang, cuma ada 3 minggu untuk aku settlekan semuanya sebelum ke sana 12 Ogos 2015.... supervisor dan ketua ku sudah beri keputusan supaya aku join..... dah dapat, kenapa nak lepaskan peluang.... apa yang penting apa yang kita buat biarkan niat kita kerana Allah.... jika ini adalah platform ku untuk menjadi khalifahNya, permudahkan jalan ini Ya Allah Ya Baari....

Aamiin....

No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.