Kasih Sayang Kepada Anak Hanya di Genggaman Bukan di Hati

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Semalam, tak boleh nak tidur awal.... tetiba kena serang angin pus pus dah la pukul 1 pagi.... hehehe..... puteri berdua tu belum nak tidur lagi... duk tepuk-tepuk belakang mama tak mahu juga muntah.... dekat pukul 3 pagi baru boleh tidur.

Pagi tadi tak masuk ofis atau per library dek angin puspus.... Allhamdulillah.... tengahari dah ok. Masuk UUM lunch dan hantar kakak ke summer camp. Kesian adik, dari rumah lagi excited nak ikut kakak p sekolah.... Siap dengan beg bagai.... Dalam kereta dia tanya "mana sekolah adik, mana kawan adik?"



Bulan 9 tahun ni adik masuk 3 tahun. Tahun depan mama hantar adik ke tadika k... InsyaAllah,,,,

Karekter Adik 
Karekter adik dan kakak memang lain.... Adik ni dari kecil tak bergaul hanya kenal 3 orang sahaja., memang susah kalau nak pergi memana dia memang tak mahu langsung dengan orang. Takut sangat. Cabaran! kalau time aku ada persidangan ke apa macam tahun-tahun lepas. Dari aku p conference sampai balik la dia nangis walaupun duduk dengan daddynya di rumah cousin ku. KAlau aku tinggal dia dekat hotel dia ok. Kalau kat rumah orang dia akan nangis sampai daddy nak gerak sikit pun tak boleh, nangis sampai tertidur. Bangun nangis lagi. Tapi, Allhamdulillah sekarang dia dah ok sikit sejak besar ni....

Tadi aku nak p usrah singgah cafe, aku letak dia berdiri atas kerusi kat cafe tu coz dia tak pakai shoe. aku p beli air kat dia. Dua orang kat kafe tu tegur dia berdiri kat kerusi tu diam tak gerak,,,, tak apa ke dia kat situ tak gerak langsung, tegak berdiri.... aku cakap tak apa, letak kat situ,,,,,, kat situ la dia diam,,,,, dia takut orang..... hehehe....

Tapi kalau pergi shopping mall ke, dia dah pandai main sorok-sorok lari-lari tak kisah orang, janji orang tak kisah kat dia... Kalau ada orang tegur dia, baru dia diam membisu.... ada juga la pro and cont.... yang aku paling suka karekter adik dia senang bawa majlis formal, kerana dia akan diam....

Kasih Sayang Kepada Anak dan Keluarga Hanya Di Genggaman
ermm.... adik-adik.... love my children,,,,, thanks Ya Rabb rasa sayang dan kasih itu sayang Kau kepada Ku, supaya aku tak leka sayang Ku kepada Mu dihati.... dan kasih sayang ku kepada makhluk disamping ku hanya digenggaman....

5 comments:

  1. bila dah masuk sekolah nanti , dia akan mula menyesuaikan diri . pergaulan itu dapat mengubah dia ... insha Allah .

    ReplyDelete
  2. walaupun belum ada anak sendiri, tapi still rasa kasih dekat anak tu, sebeb dayah jaga anak saudara dari dayah umur 8 tahun,,hehe

    ReplyDelete
  3. kenapa angin pus pus?gastrik ke?memang tak selesa kan...take care ye..dah nak puasa ni..kene jaga kesihatan....:)

    Singgah pagi.....

    ReplyDelete
  4. semangat nak bersekolah kan..sweet je...tapi dik besar sangat beg tu...heheheheh

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.