Ubat Segala Penyakit dan Kritikan Manusia

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah.... semalam, aku mendengar satu lagi cerita kebergantungan sepenuhnya dengan kehebatan Asmaul Husna.... 

Asmaul Husna Ubat Segala Penyakit
Hamba Allah yang sakit split disc dikhabarkan oleh doktor jika operation dijalankan, 50-50 peratus untuk dia dapat berjalan semula.... Khabar itu membuatkan dia bangun tahajut den mula redha serta yakin dengan Allah amalkan zikir Asmaul Husna then setuju pembedahan dilakukan....

Allhamdulillah selepas pembedahan dia pulih seperti biasa.... Dengan kuasa Allah semudah "Kun Fa Ya Kun" katanya..... medication adalah perkara kedua untuk sembuhkan penyakit.... Ubat yang sebetulnya adalah kebergantungan kita dengan Allah. yakin dengan Allah, berasa diri kita adalah hamba yang hina lemah,,,, tiada apa upaya pun katanya.... semua Allah yang aturkan segalanya.... selepas tahajut beliau amalkan zikir "Allahumma Ya Quddus Ya Salam".... Ya Quddus yang maha suci, cuci dan bersihkan hati kita dan Ya Salam yang maha mensejahterakan, menyembuhkan segala penyakit.... 

Adakah anda menerima atau tidak kritikan orang?
Seronok bila dengan kisah-kisah kehebatan kebesaran Allah swt, untuk menjadi hambanya yang sentiasa berasa hina..... buang segala rasa ego, sombong, daifnya kita.... Kadang-kata kita memang jenis tak boleh ditegur.... ada orang kritik kita sikit, mula kita rasa angin satu badan mula geram dengan kumpulan dan individu tersebut.... 
Aku pun macam tu dulu,,, tapi sekarang lebih cool down,,, bila dah kenal dengan Asmaul Husna.... apa orang nak cakap-cakap la kerana aku tak boleh nak tutup mulut mereka.... tapi aku swing apa yang mereka kata sebagai positif.... kadang-kala ada baiknya mereka tegur aku, baru aku sedar diri.... kalau tak memang sentiasa aku duk rasa diri aku yang betul.... terima kasih kerana mengkritik ku.... kerana kritikan tersebut juga Allah yang susun aturkan, mungkin Allah nak kritik aku tapi Dia sampaikan oleh hambaNya yang lain.
Untuk melembutkan hati kita yang selalu ego dan tidak dapat menerima kritikan, cuma amalkan "Allahumma Ya Quddus Ya Jalil" bersihkan dan sucikan hati kita yang berkarat berlumut dari kotoran hawa nafsu, bisikan syaitan, berhala dunia, tidak dapat menerima kritikan manusia, dan sebagainya...


1 comment:

  1. salam singgah dari GA sama . goodluck :)

    http://www.blogparihh.com/2015/04/giveaway-1st-luartekoblogspotcom.html

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.