Kusut Musut Dunia Fatamorgana Yang Di Agungkan

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Allhamdulillah... minggu lepas aku dah dapat result extent study dah diluluskan selama 1 semester lagi sehingga bulan Mac 2016 untuk extension kali pertama. Kalau diikutkan aku dapat apply untuk extent 2 semester..... Selepas 2 semester kalau aku belum habis study, aku terpaksa lapor diri dan tidak boleh extent lagi. Namun, diberi kelonggaran selama 2 tahun bagi menyiapkan tesis dan grade tanpa kelas dan pengajaran. Itu kalau tiada apa-apa perubahan dari pihak universiti.... 

Ya Allah, permudahkan pengajianku ini.... sekarang aku di semester 5 kalau ikut kalendar USM dan aku di tahap data collection.... Namun, di pihak UUM aku di semester 6..... kerana aku daftar lewat di USM, manakala tarikh pengajianku sudah bermula bagi kalendar UUM..... tak tahu la u all paham ke tak.... 

Duk tengok kalendar dalam berapa bulan ni..... sangat rushing dan padat.... bukan padat apa??? padat dengan cuti raya segala bagai!!! nak balik raya la, duit raya la, baju raya, biskut raya,,,,,,, pening aku jadinya..... nak jer aku tak balik kampung ni..... kesian pulak orang tua...... melenting pulak kang.... bukan diorang nak paham kita tengah sambung mengaji ni masalah financial sangat critical. 

Data collection aku sangat memerlukan duit yang banyak...... ada sapa nak sponsor tak.... huhuhu.... Nak kena p conference segala bagai,,,,,,,, semua perlukan budget!!!!...... Ya Allah...... kepada Mu aku berserah,,,,, susun aturklah perjalanan hidup ku ini.... 

Masalah perayaan, kenduri kendara ni satu hal lagi, memang menyemakkan kepala bila tengah sambung mengaji ni.... maaf terpaksa ku luahkan.... sebab ia semua memerlukan perbelanjaan dan terpaksa menleburkan hati, walaupun terseksa sangat untuk berkorban menggunakan budget study balik kampung.... hanya mereka yang sambung belajar dan berada di situasi ini sahaja yang paham akan masalah ini.... malas nak pikir benda-benda macam ni tapi terpaksa fikir dan terluahkan.... Ya Allah kuatkan semangat aku..... diaorang ingat sambung belajar ni, dengan sponsor cukup ke budget??? 

Allhamdulillah,,,, sekarang aku ada energi Allah Asamul Husna, yang sangat membuatkan aku sabar dalam menempuh segala bagai dugaan ini.... Nak dibandingkan dengan aku dahulu, memang haru biru,,,,,,,, dunia! dunia! dunia!..... manusia dikekelilingku semua keduniaan...... Mulut kata Allah Allah Allah, tapi bila aku susah, keji dan hina aku dapat! Perit sesangat!!!! sekarang aku dah butakan hati, jiwa raga ku daripada dunia yang fatamorgana ini.... dunia suka banding-membanding.... aku tak perlu lagi semua itu.... 

Aku sangat tenang dengan energi Asmaul Husna..... terima kasih Ya Rabb.... I love you so much.... pulau lah aku dunia!!! kerana aku sudah bersedia dipulaukan..... mencari cinta Allah lagi tenang untukku sekarang..... 

Wokeyyyy.... sekian..... 

ps: perasaan yang sangat geram dengan dunia fatamorgana ini..... 

2 comments:

  1. sabar...dugaan zaman belajar ni memang berat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ewanthology... tu la kdg2 hilang kesabaran... Ya Allah

      Delete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.