Jom Pekena Gulai Ikan Temenung Mak Teh Kuala Sanglang

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum.... Salam kasih sayang dariNya Ya Rahman YaRahim yang sentiasa mengsihi menyayangi kita.... Salam sejahtera jua ku sampaikan buat semua pembaca....

sori la yer kurang jelas signbord mak teh
Edisi jejalan kali ni ke Kuala Sanglang... Tempat ni dah lama sangat kami nak pergi. Duk janji dengan jiran-jiran dan dah pergi pun dengan jiran-jiran tapi kedai ni tutup.... Sampai la tahun ni, baru rezeki itu ada untuk kami merasa makanan di kedai ni....


 Allhamdulillah, Allah Ya Baari membawa kami ke sini....

Kalau orang luar dari Kedah Perlis, memang p serang Kuala Perlis la nak makan seafood kan... tapi kami dah lali dengan Kuala Perlis tepi laut tu.... makanan situ mahal boleh tahan, nak kata sedap biasa la, kalau tempat femes, tak sedap pun jadi sedap....


harga sepinggan udang goreng mak teh ni RM6 tuk dua kepala. Mak Teh kira kepala... haha... faham kan.... imagine, harga 1 kepala RM3... murah sangatkan.... yang penting seafood Mak Teh ni fresh dari laut tau... sebabnya depan kedai Mak Teh ni pangkalan hasil tankapan laut di bawa naik. Kalau pergi time isyak tu memang boleh beli ikan fresh la....


Yang ni signature Mak Teh gulai ikan termenung. Ni kami order ikan sembilang, Mak Teh buh sekoq ikan termenung... terima kasih. Ikan sembilang ni macam ikan keli tapi dia ikan laut. Belum pernah juga kami makan, Sedap boleh tahan isinya ditambah lagi gulai Mak Teh memang mabelessss....

sebelum ni kami duk pergi minum nira Nipah kat Kuala Sanglang.... oouuuhhhh memang sedap manissss sangat airnya.....

Kali ni tempat yang dah lama mengidam ni, kedai "Gulai Ikan Temenung Mak Teh".... Allhamdulillah terlaksana jua rasa gulai mak teh....

Terima kasih Ya Allah Ya Razzaq....


No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.