Family Time

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum... salam Jumaat penuh barakah....

Allhamdulillah, last month my family (ayah dan makku) datang ke teratak ku.... dah lama mereka tak datang Kedah...


Boleh le mereka nak tengok kakak Amani pergi balik sekolah. Lepas ambil kakak Amani balik sekolah kami bawa tok pa n tok mie p jalan-jalan Perlis p minum air tuak nipah Kuala Sanglang.... Ni kali ketiga aku ke sini.... Kali kedua.... Kali pertama....


Anak-anak berdua ni belum pernah naik buaian. Kalau aku masa kecik dulu memang senang la kat tepi rumah-rumah ada buaian macam ni... sekarang susah nak dapat kalau tak kat kampung kan... rumah taman nak ikat tang mana... haha


tengok jag tuah tu... sedap sangat tau... tapi ada mereka yang tak gemar dgn manis dan rasa atau bau tuak nie... so, bagi ku semua ok... hehehe... tak leh nak paksa yang tak suka kan...

my lovely parents...


Kakak Amani still dengan baju sekolagnya, dek kami malas nak menyinggah kat rumah tukar bajunya... just drop tuk solat di masjid terus ke Kuala Sanglang.


At the night, dek kepenatan, nak masak mood pun dah penat, kami keluar makan di highway Unimap. Pergi tempat biasa kami makan di Arau, malam tu mereka tutup lak...


So, pekena tom yam kelapa.... tapi bagi ku biasa jer tom yam kelapa kat kedai ni....


Yang ni special skit, aku n en husband lum pernah makan.. kami order nak rasa.
Namanya mentarang! dah tengok kat tepi pantai Kuala Perlis ingatkan apa. Memang aku pun lum pernah tengok sebelum ni. Allhamdulillah, malam ni boleh rasa camana....
Boleh tahan juga ler, janji apa yang halal aku makan jer. Bak makan aku memang senang, apa yang nak milih sangat. Rezeki Allah yang bagi. Dia bagi kita terima sedanya... Concept hidup aku senang... kalau tak ada syukur.... apa nak pening.... 

2 comments:

  1. Seronoknya tengok..ye kan,kalau kat kampung dulu,seronok je main buaian tu.IbuNoey ni lagilah,duduk flat.tak leh la nak gantung buaian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a aa... la ibu noey kt kg dulu2 mmg ada buaian....

      Delete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED