Hari Cuti Yang Tak Cuti

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Salam sayang dari Dia Ya Rahman Ya Rahim yang maha penngasih dan maha penyayang... hari minggu yang tak menyibukkan... musim cuti sekolah bermula mesti penuh dengan undangan kendri kan... erm... tapi ku tidak langsung...  tak ada kenduri dan belum ada aktiviti holiday bersama keluarga...

tapi sibuk la juga kan... bukan sibuk dengan apa?
sebabnya ada bengkel dua hari Sabtu dan Ahad yang lalu... petang baharu sampai balik rumah... pukul tujuh pagi sudah ku keluar rumah... pergi jogging dulu then masuk bengkel... Allhamdulillah bengkel di ofis ku, boleh ku luangkan masa pagi untuk berjoging....

Kelmarin baru sempat bawa anak-anak jogging bersama pusing trek stadium tiga pusingan seronok la diorang.... nak bawa main pool di kolam renang universiti, pagi tak buka lak.... sian kakak... hari Isnin, aku janji dengan dia kalau dia siapkan kerja sekolah aku akan bawa dia dan adik pergi main pool...

Pagi ini, dia dan adik nak ikut lagi pergi 'berjoging' katanya... aku tak bagi coz kelmarin memang dorang duk ganggu aku kat ofis.... ermmm... sian kakak dan adik.... its ok nanti mama settle kerja apa yang patut mama bawa kakak dan adik jogging sama....

7.40 pagi, sampai di stadium.... mak aiiii ramainya student.... penuh bas politeknik seluruh Malaysia.... diorang duk training bola... aku dapat pusing trek satu raound terus nak balik, hajat di hati nak sampung kat gym....

so tak tak jadi pergi gym pusing taman rusan satu round mak aiiii, kali pertama aku pusing kat jalan raya.... 

Tips 
pernafasan : 
baru duk teringat puan Siti Hajar duk mengajar vokal tu. Perkara utama dia ajar cara pernafasan.... cara bernafas betul kita tak akan semput... Allhamdulillah ilmu Allah Ya Alim Ya Hakim Ya Rashid bagi melalui cikgu Siti Hajar... makin lama lari makain laju jadinya.... caranya mudah sahaja, bernafas melalui perut... kita biasanya menggunakan dada untuk bernafas, bila anda jogging cuba sedut udara dengan perut dan hembuskan... buat dan buat,,,,, insyaAllah anda tidak akan merasa penat bila jogging....

Subhanallah...

Sekian... 

No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.