Gelagat Anak

Ragam anak kecil ni macam-macam kan... kalau tak berparut lebam-lebam tak sah. Itu tandanya anak kita sihat...

erm,,, bila bercakap pasal anak sihat ni, sekarang musim demam ramai anak-anak yang demam dengan cuaca panas melanda. Apa pun take care of your children...

ada saja kesan biru dan bengkak dan bengkak di dahi
Kelmarin, aku pergi ambil kakak cepat, dia tak keluar lagi! tunggu dalam kereta dulu.... bila park, nampak anak-anak duk main berkumpul ramai-ramai dalam 7, 8 orang.... tanyaku "ini budak sekolah menengah ke? sekolah menengah kat sini ada sesi petang ke? en somi jawab "semua pagi" siapa dorang ni? kalau sekolah rendah belum keluar jambaru pukul 12.50.... mereka keluar pukul 1.15 petang... Bila diamati, ooooiccc..... student pendidikan khas.... patut la dorang keluar awal.... tapi yang menjadi tarikan ku, mereka rupanya sedang bergaduh.... baling beg, sepak menyepak, kejar yang lemah.... kesian pulak aku tengok... macam-macam gelagat anak-anak kita....

Apa pun semoga mereka semua dan anak-anak kita semua dirahmati, dilindungi, dan menjadi hamba yang soleh.... InsyaAllah....


No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.