Jumpa Abby Abady Kat KB Mall

Balik Kampung Cuti Tahun Baru Cina
Minggu ni dah ramai yang sudah kembali bekerja seperti biasa kan selepas bercuti tahun baru cina. Aku juga tak ketinggalan jua balik kampung. Pada mulaya tak nak balik, memandangkan bulan 3 ada lagi cuti sekolah seminggu. Kemudian bila aku n en husband biasa duk breakfast kat cafe ofis, jumpa kawan en husband yang bagitahu kami sekolah kakak Amani dah mula cuti hari Rabu dan buka semula pada hari Selasa. Bila tanya kakak Amani dia tak tahu. Dia cakap "cikgu kata selamat hari cuti"... hahaha.... maksudnya selamat bercuti la tu. Dalam duk lengah jer macam biasa we did the decision tuk balik kampung. Rabu tengahari kami bertolak balik Kelate..... yeaahhhh.... allhamdulillah safely drive kul 8.00 malam sampai....

Ronda-Ronda Kota Bharu
Seperti biasa rutin kami bila ada masa terluang pergi ronda Kota Bharu KB Mall and Tesco. Al maklum la balik time cuti ni jamm banyak dan banyak juga kenduri. Family sebelah mertua pun busy dengan kenduri, family belah ku pun busy dengan kenduri.... Apa lagi kami ambik kesempatan lawat KB Mall ler.... sebelum tu p breakfast dulu.... Sabtu pagi tu kaami memang plan nak breakfast kat Kopitian Kita. Bila sampai sana, Ya Allah full, jamm.... kena tunggu tempat duduk ni.... aku dah kecur tengok roti titab kat meja-meja tu... huhu.... tapi tak de rezeki nak makan kat situ kan.... terlalu padat! kami decide tuk makan kat tepat lain. Nak keluar dari kedai tu selisi bahu dengan dua girls ni, muka ala-ala artis, tapi aku tak cam siapa... sekali imbaskan... tapi aku perasan juga ler perempuan naik range rover hitam plat W. 

Destinasi sarapan pagi kami, Kak Wood nasi belauk.. Kalau balik kami selalu makan nasi belauk Kak Wood (JJ), tapi hari tu JJ tutup, kami pergi la Kak Wood sebelah jalan. Kedai nasi belauk Kak Wood ni banyak cawangan, yang asalnya di belakang KBMC, tapi bila rasa nasi belauk cawangan JJ lagi memikat hati....


Petang
KB Mall
Ni kali pertama pergi KB Mall selepas banjir.... erm.... ada tarian singa. Seronok la kakak Amani tengok. Sebelum ni dia bukan biasa sangat tengok tarian singa. Kedai dan butik yang berkenan di hati kami masuk just window shopping. Beli barang hanya yang perlu di Popular Book, AJ butik dan FOS... tapi rasanya kat AJ tu second penting kot... huhu.... cos tengok tudung bawal AJ RM7 dan RM10 beli jer la.... 

Jumpa Abby Abady
Kami masuk Reject Shop, memula aku dah perasa lelaki yang belakangku tengok pada si perempuan tapi buat tak tahu jer. Bila aku duk belek baju, aku nampak si wanita tu pun duk pilik dan belek seluar dengan si lelaki tu.... hehehe... encik husband tengur aku Abby Abady.... a'aa.... siapa lelaki dengan Abby tu?? seriously macam tak kena je dengan Abby... biarkan la hal dorang hope Abby bahagia....

Malam
Kami keluar makan, memandangkan mak ayahku kenyang p makan kenduri n tak masak kat rumah, senang citer jom makan kat luar. Malam tu kami pilih makan coti canai gear box Miria, Batu Dua Jalan Kuala Krai... encik husband duk gelak kat aku makan banyak. Roti canai telur sampai 3.... 




Aktiviti kat Kampung
Macam biasa bila balik kampung ada saja aktivitinya..... encik daddy dengan futsalnya.... dan bila ramai yang berkumpul, bbq la jadinya.... allhadulillah.... nak jumpa kawan-kawan memang tak sempat, nak spend time lama dengan family pun tak sempat.... harap maklum.... balik berapa hari berulang alik rumahku n rumah mertua, sori yer kawan-kawan tak sempat nak contact....

Balik Kedah
Allhamdulillah, hari Isnin pagi kami bertolak balik Kedah. Jalan Baling Grik pun dah linang tiada halangan.... Pukul 5 petang kami sampai rumah. Terima kasih Ya Rabb melindungi perjalanan kami!

2 comments:

  1. ehehe yang kali selfie dengan abby sis. Teringin nak jumpa life. Last kali jmp pun masa dia dgn elite lagi. lama gila.

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.