Novel Fana : Saya Kisahkan



Allahamdulillah... 

balik rumah tadi goreng nasi tuk famili yang semua kelaparan...

sambil duk makan nasi goreng mata duk tengok telemovie Novel Fana edisi ulangan... rupanya dah main 2 Syawal yang lalu... tak berkesempatan menonton. Telemovie ini diarahkan oleh Mawi AF3. Mawi dah jadi pengarah sekarang ni. Allhamdulillah... 

Saya tak sempat tengok dari mula... masa nak feel in tengok tu dah satu jam mula... the story line not bad. Not to traditional plot. Cerita ini digerakkan dengan babak imbas kembali yang membuatkan penonton tertanya-tanya apa kisahnya...

tapi the climates part, saya tertanya-tanya watak hero (Aeril Zafril) duk voyeur her wife (Wawa Zainal) sedang solat. Bila perasan ada something kat tangan wife dia. Terus dia pergi dan selak lengan baju wife dia nampak ada tulisan. 

Bab ni saya sebagai audien biasa yang khilaf agama ni, tertanya-tanya gak solat dia sah ke. Benda tu macam tatoo kat lengan. Tapi memang saya tak tengok citer ni dari awal. Maybe watak heroin dah bertaubat... Ada slot ulangan lagi tak...

Ada sapa tengok tak citer ni saya nak tahu jalan ceritanya yang sebenar????   

Directing part boleh tahan gak Mawi mengarah yer... All the best....

No comments:

Post a Comment

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED