Allhamdulillah Tercapai Hajat

Allhamdulillah...
renteten  entry 9 Ramdhan saya terus search kat tenet cari rumah anak yatim
sebelum tidur saya bagitau en asben nak p cari rumah anak yatim
p sedekahkan baju tersebut...

Allhamdulillah...
saya jumpa alamat di Alor Setar
tapi puahhh gak la kami duk pusing sampai ke pekan 
sepanjang Jalan Langgar
  mengikut tol gate girl beritahu kami

rupanyer
Jalan Langgar tu area menuju ke Alor Setar

Allhamdulillah 
nasib baik kami jumpa pakcik kat masjid
bagitau kami rumah anak yatim tersebut


Walaupun masih keawangan kami nekat tuk cari
en husband kata kalau tak jumpa
kita p Perlis lak...

Allhamdulillah
dengan pertolongan Allah
kami jumpa signboard tepi jalan terus masuk lorong tu

yeehhh...
terima kasih Ya Rabb

Alamatnya sepeti di bawa: 
Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (PERKIM)
Rumah Kanak-Kanak Darul Aitam
No. 1475 Lorong Seri Jalan Langgar,
05300 Alor Setar Kedah
Tel: 04 - 7335124
Fax: 04 - 7332349
Person in Charge: Tuan Hj Salim Bin Abdul Hamid


 MAsa sampai kat sini saya macam ragu-ragu semua tertutup
turun terus p tanya makcik cleaner 
rupanya staf rehat kena tunggu pukul 2.00 pm
bila saya keluar dari tanya makcik cleaner jumpa makcik dengan menggalas beg masuk ke bangunan
tersebut. terus saya tanya dia...

Allhadulillah
katanya dia baru masuk shif keje
3 malam tinggal kat asrama ni...

saya bagitau hajat kami
ermmm

Allhadulillah
"sampai kat saya saja pun boleh"
katanya
Anak-anak kat asrama Perkim ni ada 37 orang dari umur 7 tahun sampai 17 SPM


Bila dah selesai semua hajat 
syukur sangat

Allhamdulillah
Allhamdulillah
Allhamdulillah

No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.