Enter your keyword

Saturday, September 28, 2013

Buku: 101 Doa Mohon Makbul

By On 10:24:00 PM
Petang Sabtu yang penuh rahmat...

saya dan keluarga keluar ke UUM nak tengok apa ada sempena hari Asean ke 46...

bila sampai di dewan MAS UUM semua dah takada... dah habis rupanyer...

alahai, kami ke versity mall, saya nak beli buku prof Muhaya Jurnal Inspirasi Diri

malangnya dah habis buku... belum ada rezeki...

tapi saya dapat buku yang menarik

101 Doa Mohon Makbul


buku yang sangat menarik dengan kalikatur yang mudah difahami

dan isi di dalamnya tentang doa-doa harian yang kadang kala kita tak amalkan walaupun senang...

contohnya doa keluar rumah, masuk rumah, pakai baju, naik kenderaan, masuk tandas dan banyak lagi....


dengan kalikaturnya yang menarik kakak Amani pun suka membacanya walaupun dia belum 
pandai membaca

kakak pun dah tolong remind kan saya baca doa masuk tandas mama.....

hihihi....

contoh:
Doa mengelakkan racun santau dan penyakit

"aku mohon perlindungan dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna daripada kejahatan apa yang Dia ciptakan"

(riwayat muslim : 2709)

Allhamdulillah.....




Thursday, September 26, 2013

Jawatan Kosong Sangat Diperlukan Sekarang

By On 12:50:00 PM

Urgent Opening for Multiple Positions in Nigeria-Qatar-Kuwait-UAE-Oman-Korea-Saudi Arabia with EPC Company’s Project, Send CV's on talent@dss-hr.com

Note:
1. Kindly Mention The Name Of Position In Subject Line.
2. Candidate Must Have Relevant Experience.
3. Should Have Valid Passport.
4. Degree/Diploma/ITI/Certificate In Relevant Field Is Preferred.
5. In Case Of Overseas Experience Candidate Must Have Proper Exit From Deployed Country.
6. Experience: Engineer/Operator/Inspector/Controller (06+ Yrs), Sr Engineer (12+ Yrs), Manager (15+ Yrs),
_______________
Project Details: Oil/Petrochem/Power/Steel Plant Construction Projects
01. Position: Electrical Test & Commissioning Foreman
02. Position: Electrical Test & Commissioning Electrician or Operator
03. Position: Utility Engineer (Steel plant)
04. Position: TQM Specialist (Steel plant)
05. Position: Civil Engineer (Steel plant)
06. Position: Furnace Operator (Steel plant)
07. Position: Lifting Supervisor & Rigging Supervisor
08. Position: Architecture Project Control Engineer
09. Position: Civil Earthwork Superintendent
10. Position: Civil Engineer Chinese Language
11. Position: FOC Design Engineer
12. Position: Mechanical Design Engineer
13. Position: Piping Design Engineer
14. Position: Process Design Engineer
15. Position: Civil Structure Design Engineer
16. Position: Scaffholder
17. Position: Crane Operator
18. Position: Fire Fighting Engineer
19. Position: QC Inspector/Supervisor (Mechanical, Civil, Electrical, Instrument, Architectural)
20. Position: Port Captain
21. Position: Chief Engineer
22. Position: Chief Mate
23. Position: Port Engineer
24. Position: Cost & Plan Engineer
25. Position: Project Manager (Mechanical/Civil/Electrical/Architectural/MEP/HVAC)
26. Position: Piping Supervisor
27. Position: Electrical Engineers
28. Position: Safety Engineer
29. Position: Safety Officers
30. Position: Construction Supervisor (Electrical)
31. Position: Planning Engineer (Mechanical/Electrical/Civil)
32. Position: Maintenance Planner (Electrical & Instrument)
33. Position: Staff/Male Nurse
34. Position: Construction Supervisor (Mechanical)
35. Position: Construction Supervisor (Civil)
36. Position: QA Engineer(Mechanical, Civil, Electrical, Architectural)
37. Position: HSE Engineer
38. Position: HSE Inspector
39. Position: Document Controller
40. Position: Engineer (Mechanical, Civil, Electrical, Architectural)
41. Position: Foreman (Mechanical, Civil, Electrical, Architectural)
42. Position: Store Keeper
43. Position: Material Controller
44. Position: Procurement Engineer/Manager
45. Position: Project Engineer
46. Position: Project Controller/Coordinator
47. Position: Engineer(Static/Rotating) Equipments
48. Position: Piping Engineer, Piping Inspector
49. Position: Welding Engineer, Welding Inspector
50. Position: Steel Structure Engineer, Steel Structure Inspector
51. Position: Information Technology Engineer
52. Position: Discipline Engineer
53. Position: CAD Operator
54. Position: Buyer
55. Position: Business Administrator/Coordinator
56. Position: Secretary
57. Position: Clerk
58. Position: Lead Structural Engineer (Civil/Mechanical)
59. Position: Sr Piping Engineer
60. Position: Sr Plant Layout Engineer (Piping)
61. Position: Sr Stress Engineer (Piping)
62. Position: Sr Piping Designer
63. Position: Sr Electrical Engineer
64. Position: Lead Instrument Engineer
65. Position: Control Panel Engineer
66. Position: Field DCS Operator
67. Position: Commissioning Engineer (Civil/Mechanical/Electrical)
Sape minat blh try...

sumber: rotikaya
tahniah buat mempelai berdua



Wednesday, September 25, 2013

My New Workstation

By On 8:02:00 PM
Bismillahirrohmanirrohim....

Allahamdulillah.... 

kelmarin petang sempat saya ke kedai perabut mencari rak buku....

Kedai pertama saya masuk tak ada rak buku yang saya berkenan... kedai yang kedua, banyak pulak pilihan... harga memang sangat berpatutan... yang saya suka layanan makcik jurujual di kedai yang pemiliknya cina itu sangat ramah... jurujual semua daripada golongan makcik-makcik yang ramah tamah...

bila cari dan cari saya dapat rak buku versus meja belajar....


yang penting dapat harga special punya dari tauke kedai uancle cina tu....

pening dia..... hehe.... beli 3 barang untung saya sikit maa..... ini potong ini potong...

"tauke lain kali dorang nak beli set bilik" kata makcik jurujual tu.... sangat baik...

Allhamdulillah....






Tuesday, September 24, 2013

Kerja vs Belajar

By On 10:29:00 AM
Allhamdulillah... 

hari ni mood baik punyer... 7.35 pagi dah keluar rumah... wow macam time keje lak rasanya... 

walaupun tengah study memang saya dah set in my mind "bekerja".... 

kalau tak memang tak jalan tesis saya, although i open my lappy then type 1 or 2 words only in my thesis... hihihi.... keje keje keje sama jer dengan study study study!!!

kerana awal masuk library hari ni sempat saya membelek dan membaca suratkabar... dah lama sangat rasanya tak baca... huh



bilik study saya masih lengang di kala saya sampai...

beberapa minit kakak yang setia kat bilik ni sampai...

Allhamdulillah ada teman walaupun buat keje masing-masing....


Sunday, September 22, 2013

Bunga Raya Putih

By On 12:41:00 PM
Allhamdulillah....

Hari minggu Jumaat Sabtu bersama anak-anak dan suami... Hari Jumaat sempat keluar sekejap membeli mangkuk tembikar dan mencari bunya raya putih..... untuk ubat sakit kepala dan migrain....

google search

dan dimasukkan bersama dengan air bacaan Al-Quran yang saya dapatkan di Darussyifa.... Dah 2 malam saya menggunakannya... Ustaz kata guna selama 3 malam berturut. ermmmm.... hasilnya Allhamdulllah...

Ahad yang mulia

By On 12:24:00 PM
Allhamdulillah.... syukur pagi ni saya dapat bangun setelah kesakitan seharian kelmarin... bukan sakit apa sakit badan, belakang saya... nak pergi berurut tak dapat call makcik urut tak angkat2... busynyer tukang urut kan...

Pagi ni sempat saya masakkan nasi goreng tu anak2... sebelum pergi library...

masuk library saya tak kisah saya still bawa masuk kuih muih saya,


I need some food for stamina working speed... hehehe..... yeahhhh... walaupun rasa lagi sakit belakang kanan saya ni tetap kuatkan semangat tuk study....

Allhamdulillah.... syukur....

Thursday, September 19, 2013

Lovely Thursday

By On 11:26:00 AM
Assalamualaikum... morning all

hari-hari saya suka

dah breakfast... tadi say kuar rumah dah 9 lebih... p beli breakfast masuk library dah 10 lebih...

today I have some kuih muih lagi... hik hik... taaaraaaa


tapi hari saya dah masuk ke bilik study staf



nak buat camana kan semalam cctv dah nampak saya dah kena sound


saya tak leh nak berpisah dengan makanan saya...

tak kisah la saya gemuk (eh,,, ye ke?????) uuuhhh....

sebenarnya, saya breastfeed mom selalu lapar....

nak study kena ada something yang boleh makan
otak baru boleh aktif

haha... tak gitu...

jom dhuha




Wednesday, September 18, 2013

Mangsa Saya... warrrgghhhh.. toche2

By On 12:54:00 PM
survey saya masih berlangsung

entry ini  

maka bila saya kat luar bersama student ni senang saya untuk mencari mangsa-mangsa (ooouuupppssss) sori...

hihi... mohon pertolongan untuk mengisi tinjauan ringkas ini....

salah sorang mangsanya

taraaaa,,,, belakang saya


terus saya minta add emeil send survey padanya


adik2 handsome tau student ni


hihihi


upppsss saya dah kawin k

nak available

mak orang...

 terima kasih pada yang sudi fill in tinjauan ringkas saya


mohon jasa baik anda!


Haaa... kan dah kena!

By On 12:16:00 PM
assalamualaikum...

tiap pagi saya masuk library study kat situ. memanh habit saya tak lekang daripada membawa makanan kuih muih...

hari ni saya bawa pisang goreng... agaknya cctv kat atas tu memang duk tengok kot. staf library datang bagi salam pada saya.




"assalamualaikum, student ke staf"... terus saya jawab "staf, sori yer saya termakan" hik hik... "erm... staf, sorok ler makanan tu"... "em... ok" terus saya masukkan dalam beg...

memang dah tahu dah dia datang nak tegur saya makan...

bukan apa saya ni kalau tak makan tak leh nak buat keje... huhu


malas nak masuk bilik study sataf yang cantik ada pantry tu... rasa macam terkurung dalam kotak walaupun ada mirror tembus dari luar... duk kat luar sama student ni lagi best rasanya... tak ada gap antara staf dan student kan... itu yang penting...

haaa... kan dah kena!

padan muka saya



Tuesday, September 17, 2013

Dah Lama Tak Update

By On 2:10:00 PM
assalamualaikun, salam sayang buat semua...

dah lama tak update dek kesibukan pengajian saya.  aktiviti saya banyak di perpustakaan. 

ermm.., alhamdulillah semuanya baik


ni bilik study tuk academic staff


tapi saya lebih suka pilih study di luar bersama pelajar lain
kerana menikmati view perpustakaan yang cantik ini


tadaaa...

Allhamdulillah


Mohon Pertolongan Blogger Muslim Untuk Mengisi Sedikit Tinjauan Ringkas Ini

By On 1:56:00 PM
http://www.surveymonkey.com/s/Y2VV6M7

Mohon kerjasama untuk meluangkan sedikit masa untuk mengisi tinjauan ringkas ini tentang motif menonton filem seram.

Kerjasama anda hanya Allah swt yang membalasnya

Dari saya ucapkan berbanyak terima kasih kepada yang sudi

Popular

Follow by Email