Ikan Patin Saya vs Sotong En Suami

Dah aktiviti dah lama plan ngn en daddy nak pergi nat pasar Kodiang hari Sabtu....

Allhamdulillah, setelah sekian lama berniat sampai juga ke sana walupun berhujanan,,,,

dari rumah saya 24 km ikut hway Kedah Perlis.... ikut jalan lama 17 km...

disebabkan kehujanan saya malas nak turu, en daddy pergi la,,, tak kisah la beli lauk apa. saya tunggu di dalam kereta bersama anak-anak.

tak lama kemudian, en daddy balik dia kata suruh saya pergi la... tak tahu nak beli apa, beli sotong jer dengan kuih muih...

apa lagi kalau mom yang pergi beli bermacam-macam ler beli.... ikan, sayur....????

bila sampai rumah saya ingatkan saya beli ikan yang biasa saya beli rupanya en daddy kata ni ikan patin... alahai mana saya tau, saya pun main belasah tak tanya jurujual tu...

tak apa la ikan apa pun, janji rezeki apa pun saya masak dan makan... en daddy la la cerewet sangat...
Allhamdulillah... terima kasih ya Rabb...

sotong dan ikan patin jadi la....


Allhamdulillah....


2 comments:

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.