Amukan di apartment saya

Selasa malam saya off latop dah pukul dua lebih. Dek mata ni memang mengantuk teramat saya stop je keje tu... bila terlelap bunyi bising beberapa kali membuatkan saya kembali terjaga. Dengsr macam orang bergaduh. Tak pasti tingkat berapa. Saya bangun buka tingkap melihat kat atas. Sebelum tu terdengar macam suara perempuan menangis. Ba en daddy tengok saya buka tingkap dia terus bagi isyarat suruh saya tutup tingkat. Saya memangku kuat-kuat adik zara taku dia terjaga dan menangis. Nasib baik kakak amani tsk sedar. Makin lama makin kuat suara tu. Kemudisn jelas saya dengar bukan bahasa melayuke bahada cina ke bahasa india ke orsng mengamuk tu guna. Alamak bahasa filipina ni. Saya jjadi semakin ketakutan bila bunyi barsng terhempas kat bawah dan bubyi barang pecah. Saya terus dukung baby duduk dekat dengan en daddy. Bunyi bahasa filipina ni. Saya diam en daddy pun diam. Kami memang ketakutan.

Lepas suara amukan tu dengar kat tingkat bawah. Sekali kat sebelah kanan kemudian sebekah kiri. Memang sangat takut. Apa yang saya paling takut orang tu kacau rumah saya. Tearsangat takut sampai kami diam membisu. Selepas suara amukan tu reda saya tengok jam 3.04 pagi. Saya terus solat. Malam tu memang tidur-tidur ayam je la sampai pagi.

Pagi tu bila bangun siap kan kakak ke sekolah memang fikir amukan semalam. En daddy cakap jom balik kedah. Siap terus la pergi usm. Lepas kakak balik sekolah kita balik kedah. Emmm bagus gak. Rasa cam fobia jer. masa kat parking nak kelua ada pakcik tegur dengar tak orang bergaduh semalam. Dua orang orang cina bergaduh. Ye ke cina? Saya dengar bahasa asing dia guna... ntah la memsng fobia radanya...

Allhamdulillah apa pun kami selamat. Semoga dibawah lindunganNya sentiasa.

7 comments:

  1. MASALAH KELUARGA KOT...SIB BAIK TAK JADI APA2..

    ReplyDelete
  2. biasa la skg. kwsn perumahan. lain2 ragam. pdi2 jg dri sajela

    ReplyDelete
  3. wah nsb baik dorg x kcu jrn2...mmg tkt kalau dgr org bergaduh apatah lg kalau ada kes smpi bunuh dll.

    ReplyDelete
  4. Ngerilaaaa
    Tambah tambah dgn keadaan sekarang ni.

    ReplyDelete
  5. Promosi Rainbow Al-Quran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013, ready stock.

    http://bit.ly/cd2aQx

    ReplyDelete
  6. mmg risau dengan lambakan warga asing kat ngara kita ni,...bila diorg gaduh kita plak yg cuak kan.. nasib baik akak satu family tade ape kan...

    p/s : jum join contest nuffnang saya buat jom ?

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED