Amukan di apartment saya

Selasa malam saya off latop dah pukul dua lebih. Dek mata ni memang mengantuk teramat saya stop je keje tu... bila terlelap bunyi bising beberapa kali membuatkan saya kembali terjaga. Dengsr macam orang bergaduh. Tak pasti tingkat berapa. Saya bangun buka tingkap melihat kat atas. Sebelum tu terdengar macam suara perempuan menangis. Ba en daddy tengok saya buka tingkap dia terus bagi isyarat suruh saya tutup tingkat. Saya memangku kuat-kuat adik zara taku dia terjaga dan menangis. Nasib baik kakak amani tsk sedar. Makin lama makin kuat suara tu. Kemudisn jelas saya dengar bukan bahasa melayuke bahada cina ke bahasa india ke orsng mengamuk tu guna. Alamak bahasa filipina ni. Saya jjadi semakin ketakutan bila bunyi barsng terhempas kat bawah dan bubyi barang pecah. Saya terus dukung baby duduk dekat dengan en daddy. Bunyi bahasa filipina ni. Saya diam en daddy pun diam. Kami memang ketakutan.

Lepas suara amukan tu dengar kat tingkat bawah. Sekali kat sebelah kanan kemudian sebekah kiri. Memang sangat takut. Apa yang saya paling takut orang tu kacau rumah saya. Tearsangat takut sampai kami diam membisu. Selepas suara amukan tu reda saya tengok jam 3.04 pagi. Saya terus solat. Malam tu memang tidur-tidur ayam je la sampai pagi.

Pagi tu bila bangun siap kan kakak ke sekolah memang fikir amukan semalam. En daddy cakap jom balik kedah. Siap terus la pergi usm. Lepas kakak balik sekolah kita balik kedah. Emmm bagus gak. Rasa cam fobia jer. masa kat parking nak kelua ada pakcik tegur dengar tak orang bergaduh semalam. Dua orang orang cina bergaduh. Ye ke cina? Saya dengar bahasa asing dia guna... ntah la memsng fobia radanya...

Allhamdulillah apa pun kami selamat. Semoga dibawah lindunganNya sentiasa.

Powered by Blogger.