Pendaftaran Semester Kedua Saya

Allhamdulillah....

Pendaftaran Sem 2
Baru rasanya 17 Disember 2012 saya daftar masuk belajar di Usm... 
ni dah masuk semester kedua, duk tengah kalut cari rumah bagai, cari lit review tuk kemas kini proposal saya, then kalut gak nak register sem baru 2012/2013 ni. 

Dari bulan Disember lagi saya duk ulang alik ke usm, nak register satu hal 2 kali gak ler ngadap kaunter ips tu coz kena online. Saya duk online tak boleh.

Bila balik rumah try online tak dapat... hadui... pening gak.... pergi lagi usm dari Kedah, kali ni step by step officer tu ajar baru boleh buat. Rupanya, bagi saya kali pertama nak online, officer yang kena buatkan, then saya continue. Patut la saya buat tak boleh jugak. hehehe... 

Langkahnya online kena submitkan report kepada supervisor, bila supervisor dah approve baru dia keluar page new registration, then print yuran baru boleh buat pembayaran di bendari. 

Allhamdulillah, supervisor saya dah approve. InsyaAllah, Khamis ni nak kembali ke Usm ada workshop/kelas, buat pembayaran semester baru.... huh dah sem 2 ni....

Motivasi Belajar
Target saya nak defend proposal semester ni juga nak menulis untuk publication. Semoga dipermudahkan. 

Baby Zara
Sedikit cabaran saya, bila baby Zara breastfeeding. Susah saya nak hantar kat pengasuh. Bak kata misi bila check up 4 bulan hari Rabu lepas, "tak pe dia breastfeeding, dia tahu mak dia tak keje"... memang la betul saya tak keje tapi saya belajar sama je macam keje... Agaknya boleh ke bawa baby masuk library ye? Kena check ni kat usm... tapi saya seronok keadaan ini, belajar then kena mengasuh baby... last week saya masuk kelas, bila en daddy sms baby nangis nak susu, saya terkejar keluar susukan baby then masuk kelas semula... memang kelas tu best dan topik yang saya suka sayang la kalau tak masuk. 


Makin besar muka dah ikut bapaknya 

InsyaAllah walau apapun
semoga dipermudahkan
segala perjalanan
mencri ilmu dunia akhirat ni

Aminnn


1 comment:

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED