Penang Day

Bismillahhirohmanirrohim.... entry semalam...

Kelmarin, lepas jer solat subuh terus pecut ke Penang.... pukul 8.20 sampai kat usm... fuhhh... penatnya semalam tidur 3 jam sahaja.... en daddy langsung tak tidur, kalau tidur takut nanti jaga lewat katanya... Kakak Amani dan adik Zara pun pukul 3 pagi lebih baru tidur.... mak dia tak tidur adik zara pun macam kelawar juga... haduiiii... dari pukul 1.30 pagi adik zara jaga pukul 3 lebih baru dia lena semula.... nak main la, nak sembang la, nasib baik tak nangis jer... tak tahu nak buat apa tak mo tidur gak...

Pukul 9.00 saya attend student defend proposal... erm.... sangat baik tuk saya tahu apa yang akan panel komen dengan proposal kita nanti...

Seperti biasa tiga beranak menunggu saya di kereta.... habis jer presentation tu dalam 10.30 lebih, kami pergi pusing cari rumah sewa yang belum dapat lagi nie... hehehe... ada beberapa tuan rumah, dan agen... ada satu appartment ni tapi alahai tingginya tingkat 15 masih ok... saya la yang tak ok dengan anak kecik ni kan... yang satu lagi tuan rumah melayu tapi dah ada penyewa... no yang lain saya belum call.... nak cari solusi lain dulu... kalau dah tak de sangat terpaksa la call agen juga...

then, en dady singgah menyinggah kedai baskel... apa lagi duk survey rega beskal... katanya kat kedah lagi murah dari kat penang...

sahabat baik saya suruh bermalam kat rumahnya bila saya call... en daddy segan la selalu duk bermalam kat rumah dia... ish... kan...

petang tu saya dan sahabat saya ni memang pusing habis la belah bayam baru, bukut gedung, kg jawa cari rumah sewa.... xde gak yang sangkut... full house... azan magrib duk ketuk rumah orang lagi tanya kot ada rumah sewa area rumah mereka...

tak apa la, nak buat camana kan lum ada rezeki... InsyaAllah, ada la nanti tu... adik zara sampai sekarang tidur, kepenatan sangat tu siang tadi.... kesian dia...

satu cabaran bagi saya sekarang ni, ialah adik zara breast feeding... sekarang umo dia 108 hari dan dia tak minum susu botol.... dia tak mo puting botol tu... dah macam-macam dah saya beli puting susu tu....


nak buat camana ye... ada suggestion tak ibu-ibu... hehe

pagi tadi, saya pergi workshop 3 jam, nasib baik en daddy kata dia tidur sampai la saya habis workshop tu...

petang tadi balik dari Penang dia terus tidur sampai sekarang.... penat agaknya, asyik duk travel jer... Kakak Amani pun sama, Allhamdulillah semua tidur kepenatan....



3 comments:

  1. Salam..anak menyusu badan mang susah di pisahkan,kecian lak nti kat baby tuh..bila bwak jalan jauh x meragam senang ler mak nye..tpi tangan yang penuh kasih sayang tetap merangkul anak tersayang walaupun letih,lenguh...huhu salam perkenalan

    ReplyDelete
  2. Salam..biasa anak x meragam bila jalan jauh or travel kat memane la asalkan anak tu selesa kat pangkuan kita..huhu salam perkenalan

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.