Allhamdulillah selamat

Allhamdulillah.... selamat pergi penang dan selamat pulang ke kedah, walaupun kepenatan.... baby zara tidur bangun tidur bangun.... en daddy kata masa saya tinggal dia masuk workshop tadi, dia nangis kepanasan agaknya duk dalam stroller dia tu bawah pokok kat parking kereta.... en daddy lak tinggal dia bersama kakak amani, coz emegency ke toilet... huk huk... ciannya anak saya, saedangkan saya kedinginan dalam bilik workshop tu....

bila habis je workshop jam 12.00 tengahari terus saya ke kereta.... duk kelip-kelip mata dia, bila tengok mama dia datang terus senyum.... hehe :) kami lepak kat usm dulu sebelum bertolak balik...

lebih kurang jam 2.30 petang baru kami bertolak balik kedah.... saya dan baby zara kepenatan terus kami tidur je.... tapi saya tidur ayam jer, duk dengar suara kakak amani sembang dengan en daddy....

sampai alor setar, en daddy singgah pergi stadium, nak pergi up town katanya.... tapi ramai lak orang kat stadium hari ni rupanya ada perlawanan bola kedah dan johor....

sebelum tu kami sempat pergi star parade... en daddy kata dia tak pernah ke star parade... hish... munsykil saya, seingat saya, saya dah bawa dia ke situ... dia kata may be saya pergi dengan orang lain... memang la saya pernah pergi dengan kawan-kawan kerja saya dan student saya kat situ.... dah 5 tahun lebih duk kedah baru datang ni kali pertama..... ciannya en daddy.... hik hik.... 

dek kepenatan, kami sempat la duk atas kerusi urut, mengurut badan.... hehehe.... sambil jalan minum air.... harusss....

bila buka jer gerai-gerai kat uptown tu, kami terus serbu.... bukan beli apa pun en daddy beli perasa rokok eletrik dia tu... dah siap beli terus balik rumah changlun.... 


ermmm..... pagi tadi berangkat matahari belum naik... sampai rumah "sun dah sleep" kata kakak amani....

kelaparan, balik saya masak nasi, en daddy masuk lauk ayam kicap.... Allhamdulillah, kenyang rezekiNya....

memang masih terasa kepenatan, adik zara dah tidur.... kakak amani, huh tak tau la kul brapa nak tidur tu...



2 comments:

  1. alhamdulilah....kunjung balas dr "pengemis Cinta".....

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.