24 Hari Berpantang

Assalamualaikum... salam sayang semua...

Proses Berpantang
Hari ni dah masuk 24 hari berpantang... bersalin kali ni lain macam susah sikit berpantang... ps hanya makan nasi ikan haruan... takutnyer nak makan makanan lain... kalau masa czer anak sulong dulu berani lak ps curi makan macam2... tak habis pantang lagi lum sampai 40 hari ps dah belasah laksa... selamba ok jer... tapi kali ni, alahai... takut yang teramat.... mak suh makan sikit lauk ayam pun ps tak makan... 20 berpantang, ps sponsor family makan satey birthday ayah ps... so, makci2, cousin suh makan sebatang satey pun ps takut nak makan... cousin kata masa 20 hari pantang dia dah makan nasi kukus... serius.... kali ni ps memang takut nak makan... sebabkan jahitan luka tu banyak sangat...

Berat Ku
then motivasi nak kususkan badan juga... skang berat ps dah kembali berat asal sebelum pregnant 53 kg... tapi ps nak lagi turun sampai 50 kg then 48 kg sama berat ideal memandangkan ketinggian ps hanya 149 cm jer....

Lambat lak nak turun rasanya, last berat masa sebelum bersalin 64 kg.... dah 11 kg turun... tapi macam berat tu stop jer kat situ... ps makan nasi sekali jer sehari itu pun skit jer... yang lain makan roti dan biskut... huhu...

Baby Zara
Allhamdulillah, baby Zara sangat baik... tak lapar tak nangis... nangis pun bunyi tak bunyi jer suara... Kadang-kadang ps memang biarkan suruh dia nangis kuat sikit, suh buat latihan vokal... hehehe... kalau tak memang dia tak nangis....

20 Sept 2012, baby Zara pun pakai merah putih support TRW


Terima Kasih
ps ucapkan terima sahabat blogger yang ucapkan tahniah untuk kelahiran ini... buat sahabat-sahabat blogger yang menunggu kelahiran baby baru, ps ucapkan semoga selamat hendaknya... InsyaAllah dan dipermudahkan semuanya...


7 comments:

  1. syukur alhamdulillah sis dah selamat bersalin dan sdg berpantang. rindunya moment berpantang. hehehe. rase mcm tuan puteri pulak kan.

    ReplyDelete
  2. congrat PS....
    alolo comeinya zara,... ^_~

    ReplyDelete
  3. comelnyaa baby awak..
    jangan risauu..kalau awak breastfeed..kejap je nanti body bole jdk mcm asal balik..insyaAllah..
    kalau tak dapat jugak, bole cuba amik supplemen..
    but for now, juz makan makanan yang berkhasiat spy awak dapat pulih cepat ye!
    Get well soon dear.. :)

    ReplyDelete
  4. tahnia pn.shiela..alhamdulilah pn selamat bersalin..jangan risau tentang berat badan..susukan baby dengan susu badan..berat badan cepat turun..

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED