Check up lagi....

Assalamualaikum.... salam sayang semua...
hari ni ps cuti lagi.... tapi pagi dah keluar p check up baby then kena jumpa doktor sama kes minggu lepas air kencing kotor kan... yang tak larat nak dengar misi membebel cos last week ps p check bp sekali saja.... ye la kan... kesibukkan keje, balik ofis dah pukul berapa... cuti pun memang tak keluar rumah langsung... duk berkurung jer buat aktiviti dalam rumah, kepenatan semakin terasa bila dah nak masuk 9 bulan ni... nak jalan merata pun tak larat....


Tak dapat balik majlis kawin cousin
kelmarin cousin ps kawin kat kg kota bharu pun ps tak balik, plan memang nak balik tapi badan, punggung ni memang tak boleh nak duduk lama2, mula la gelisah bagai... nak drive dari kedah ke kb, walaupun ps duk sebelah memang tak boleh nak tahan. 2 or 3 minggu lagi ps akan balik bersalin kat kampung juga... hope mereka faham kenapa ps tak balik... tahniah kat sepupu ps, semoga kekal hendaknya ke akhir hayat...


Check up perut, jumpa doktor
jumpa misi n doktor satu hal, duk bincang ler ps mmg dah cakap dari awal ps akan balik kampung bersalin kat sana... even last week jumpa doktor pun ps cakap sendiri kat doktor, tapi doktor tak take note... hari ni baru kecoh coz 2/10/12 ps kena jumpa doktor pakar kat hospital jitra.... misi tu siap sound ps lagi "bukan senang kak nak ambil tarikh buat appointment dengan doktor pakar ni".... jumpa lak misi senior, dia cakap tak pe la, takut kang masa dah suntuk, kalau balik kampung kena ambil tarikh jumpa pakar kat sana lagi.... tak pe la saya check and bincang dengan husband dulu macamana.... coz husband saya pun busy dengan konvo nanti takut tak sempat nak hantar saya balik.... then jumpa doktor pulak.... tunjuk result urine ps Allhamdulillah dah ok.... coz pagi tadi duk pulun minum air masak banyak2.... hehe..... doktor cakap xpe la, kalau balik sana 2 mgu lagi terus jumpa misi sana then sana akan buat appointment dengan pakar kat sana... kalau sempat jumpa pakar kat sini, its ok...


Lunch dengan hubby
After siap check up bagai, ps and putributterfly pergi kat tempat keje en hubby lunch sesama.... putributterfly tak pergi sekolah hari ni, mak dia cuti dia pun cuti sama... heh...
Bincang nak balik bila? ps cakap balik jer 6/10 lepas check up doktor kat jitra.... time tu 38 minggu... kalau kat kampung susah pulak ps nak ke klinik then kena ke hospital sana lagi.... tak de orang nak hantar ps... ps tak mahu nak susah kat mak ps pun always busy.... erm... insyaAllah semoga semuanya lancar dan dipermudahkan....




2 comments:

  1. semoga semuanya ok...
    sy ni pun dh xlarat sgt nak gerak jauh2.. duduk lama2 bknnya blh thn sgt skrg kan..

    ReplyDelete
  2. xlama lagi kak.....jga2 kandungan elok2 tau..

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.