1st week 1 sem 2012/2013

assalamualaikum... salam ceria tuk semua... hope semua sihat2 belaka n senyum2 sokmo... hehe

pagi pni ps mask ofis n hantar putributterfly ke sekolah dia lambat! 

pagi-pagi merajuk budak tu, dia tegur ps "baju mama tak ok".... then daddy dia menyampuk, "pandai la oke ke tak ok".... lepas tu terus merajuk tak mau salam dengan daddy dia.... may be gak dia merajuk coz tunggu mak dia ni bersiap lambat... sebab tu lambat semuanya pagi ni....

masuk ofis prepare dan update nota ngajar ps tuk diserahkan pada member ps yang baru habis cuti belajar dan kena mengajar subjek ps... sedar tak sedar sampai lunch...

keluar lunch dengan en hubby, then balik ofis sambung update nota semula... SIAP! Allhamdulillah... duk cari member ps ni nak bagi, dia cakap esok dia ada kelas.... 

pintu di ketuk kawan lain yang datang... mengadu hal kesusahan pagi ni... Al maklumlah, member yang ni pun baru habis cuti belajar dan kena mula mengajar.... sebelum 8.00 pagi dah sampai ke kelas katanya.... tunggu punya tunggu belum sampai orang yang buka pintu kelas... dah la kelmarin datang ofis siapkan nota tuk hari ni, punya excited nak masuk 1st class ni... naik berang jadinya... "tak tahu ke hari ni dah start kelas, buka la pintu kelas awal2".... hehehe..... merungut dia lagi.... ps senyum n mengiuyakan.... bila call main pass pulak tak tahu jabatan mana yang pegang kunci kelas... haish lagi panas ler.... bila dah berang tu, akhirnya sampai juga pihak yang buka bilik kuliah..... tapi bukan untuk bilik kuliah member ni, terpaksa guna bilik lain, coz kunci bilik member tu xde dalam simpanan.... bila boleh masuk kelas, tak tahu lak member ni nak guna facilities kat kelas tu macamana? semua teknologi baru... sampaikan aircorn pun tak tahu nak operate camana.... dengan kepanasan yang sedia panas, hanya dapat discuss tentang assigment je katanya.... kesian member ni...

bila dia cakap pasal aircorn, baru ps terinngat, setiap tenaga pengajar yang masuk ke kelas atau dewan kuliah kena aktifkan staf card terlebih dahulu baru teknologi segala bagai dalam bilik or dewan kuliah tu berfungsi.... Alahai teknologi skang ni!  semua serba canggih.... "mana la akak tahu, report duty pun dorang xde cakap pun pasal ni"... emmm... "xpe la nanti akak pergi ofis tanya".... kesian kelam kabut member... then dia beransur...

pintu bilik diketuk lagi.... kali ni baru datang orang yang ditunggu.... patut la contact pun tak dapat, rupanya dah tak guna nombor lama..... ps terus emeil apa yang patut padanya...  dia cakap dalam 2 hari cuti dia tak dapat apa-apa emel dari ps..... ps tunjuk keje yang ps emeil kat dia, ada dalam send emeil... haish... pelik tuk dia tak dapat! sedangkan member yang sorang lagi dapat! teknologi lagi yang error... 

secanggih mana pun teknologi ada ok dan tak ok juga...

bak kata putributterfly pagi tadi, "baju mama tak ok"

baju ni memang dah lama xtahu la, tahun berapa... bila try padan ps pakai jer la datang ofis hari ni... 

ps/ "x ape la tak ok pun ayang, janji kain dia tak panas, memandangkan cuaca yang sangat panas ni"...



2 comments:

  1. alahaiii canggih betoi yer... nak kne masuk kad dulu...

    ReplyDelete
  2. dah lama rasanya tak berselisih yerr..tak prasan la pulak yg PS pregnant.hehee :)

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.