Scan for Baby

Jumaat
Al kisah Jumaat lalu, ps ke Alor Setar, nak cari hospital ni INS hospital.... Kawan2 duk cakap kat Putra.... Putra tang mana pun ps tak tahu... call member tanya... dekat PMC ( Putra Medical Centre ) katanya area situ....



PMC tu ps jumpa la cari, INS tu tang mana? Call lagi kawan lain merangkap ketua jabatan ps yang bagitau INS tu.... Dia pun tak tahu nak bg instruction camana, dekat mana? dekat mana?

Last, melepas la duk pusing saja jalan kat situ.... Nak buat camana bukan orang Kedah, live ps kat Kedah ni p keje balik keje duk umah... tak berjalan memana pun... Alor Setar pun boleh kira berapa kali pergi dalam setahun...

Nak cari tempat tu kenapa? Nak p scan 4D baby..........


Sabtu
Akhirnya hari Sabtu juga la p scan, kat Mahsusuri Jitra.... Dari ps 28 minggu lagi nak p Mahsuri tu, tapi katanya hari Jumaat xde doktor suh datang hari Sabtu... Susahnya hari Sabtu en hubby keje..... Last week, terpaksa la en hubby keluar masa break kejar p Jitra.... Bila sampai sana, kat kaunter close kena tunggu pukul 2.... ps try tanya, boleh ke scan ni, daripada nak menunggu pukul 2.00 pm.... Malangnya, nurse kat situ cakap doktor sekian2 xde.... tak boleh scan hari ni.... ps cakap la "hari tu saya dah datang nak scan tapi, cakap hari Sabtu baru doktor ada".... dah brapa kali saya datang ni, kalau macam ni minta jadual doktor la....
hari minggu xde ke? hari lain saya keje? bertalu la soalan ps.... en hubby lak sambung "hari tu datang cakap hari Sabtu"..... nurse tu diam.... then dia macam discuss ngn person kat belakang tu, then dia suruh ps serah kad merah tunggu kat atas depan bilik doktor!

Rupanya person kat belakang tu doktor, dia sudi nak buat.... may be dia dah habis shift masa tu.... so Allhamdulillah dapat la scan baby.... ps bukan risau apa? risau nak tengok kedudukan baby ok tak? 28 minggu ps breech.... Allhamdulillah dia stabil sekarang ni... tapi dia tak mau tunjuk muka..... dah tahu gender apa! hehehe... suspen la.... tak larat nak pujuk, lama doktor duk pusing2 scan nak bagi the best pictures tapi tak boleh juga....



Takpe la yang penting dapat tahu baby sihat dan kedudukan ok.... doktor kata dia akan pusing lagi ni 34 minggu baru dia duduk tetap... it's ok.... sayang baby.... charge for scan 4D, RM 100.... dulu masa time doktor Anuar kat situ x sampai RM40 scan for 4D.... service kat situ macam drop sikit bila doktor Anuar takde.... Kalau kat Kedah doktor Anuar memang pakar sakit puan yang sangat femes.... Ibu-ibu, harus nak bersalin dengan dia juga.... bapa2 lak memang confident dengan doktor Anuar ni....


Ahad
ps p check kat klinik seperti biasa.....  nurse menjerit bila tengok gambar scan tu? "ha..... nampak anu......" hehe... kecoh dorang..... biasa la yang jenis happening.... sampai patien lain pun tengok sama.... "ha... nampak anu..... jelas no...." so, dah tahu la gender apa.... tapi suprise k.... Allhamdulillah semua ok, kecuali kurang air putih, air kencing kotor.... weight tak naik2.... dari seminggu puasa turun hampir 2kg, then sekarang tak naik2... nasib baik weight baby naik dalam masa 2 minggu ni.... ok la tu....







9 comments:

  1. da tau gender yer...

    x pernah g wat 4d scan ;)

    ReplyDelete
  2. apapun jaga diri ye, selamat hari raya, mohon maaf andai ada salah silap sepjg kita berblogging ni ye

    ReplyDelete
  3. moga lahir dengan selamat dan sihat

    ReplyDelete
  4. take care yer.. semoga semuanya selamat..

    ReplyDelete
  5. murah tue kak 4D RM100, kat sini kalo 3D dah hampir RM130

    ReplyDelete
  6. wah dah tau gender bessnye! saya lom scan lagi 3D atau 4D ni... tak tau mane nak carik kat tnpat saya ehhe.. kalau scan biasa tak jelas sangat gendernye..

    selamat hari raya kak shiela.. maaf zahir batin yaa :))

    ReplyDelete
  7. semoga semuanya dipermudahkan dan selamat.. (^_^)
    tak sabar nak tau gender dia la. (^_^)

    ReplyDelete
  8. bestnya dah tau gender senang nak buat persedian nanti.. hehehhe take care ye.. saya beraya kat A/s nanti.. PS kat ne?

    ReplyDelete
  9. moga selamat melahirkannya kak.. :)

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED