Report 6 bulan

Assalamualaikum... salam sayang semua....

Pagi-pagi ps keluar rumah dengan putributterfly.... en hubby pun pagi-pagi lagi p exercise kayuh beskal....
Ps sms click ps, tanya hari ni meeting kul berapa, coz ps kena p klinik hari ni... Dia reply meeting petang kul 2.30... ermm... Allhamdulillah.... ps terus ke klinik dengan putributterfly... 1st time ps bawa dia sama p klinik, kalau tak en hubby yang hantar dia sekolah time ps p check up...

Nasib baik juga hari ni Selasa, so tak ramai patient. Pukul 9.30 dah siap check up... Allhamdulillah semua ok, baby pun ok... hari ni genap masuk 25 minggu.... ps tanya, ye ke 25 minggu, saya ingat 24 lebih... betul!
ok, akak datang semula 29 Julai ni repeat scan dan kena minum air gula... Malam tu kena puasa... emmm... cam tu tak boleh puasa la saya hari tu... Dah bulan Ramadhankan.... 


Berat ps naik 2kg dr bulan lepas 58.4kg hari ni 60.4kg.... yuhuuuuu... semakin bertambah... masa pregnant 1st dulu sampai bersalin last weight ps 65kg.... hari ni, syukur hb pun ok.... ps hanya ambil vitamin iberat sahaja... minum susu n spirulina.... kurma, kismis kena makan selalu.... sejak pregnant kali ni, sekali hb ps turun masa 3 bulan lebih kepada 10.8.... time tu memang ps datang keje, tido jer kat ofis... pening sangat... kawan-kawan pun tengok ps risau... lepas ambil iberat vit tu terus ok sampai sekarang... Allhamdulillah... 

ps terfikir juga ibu-ibu yang pregnant anak luar nikah, bila lahir kan anak mereka buang merata tapi baby tu sihat! sedangkan masa pregnant ibu-ibu tu memang la tak check up macam kita kan, vitamin ke apa mesti la tak ambil kisah kan... (agaknye) hehehe... tapi baby-baby tu sihat dan comel.... Kuasa Allah kan.... kita yang jaga tiap bulan ni, tak senang hati bila terkurang zat ke apa...

Wassalam....




13 comments:

  1. 65 ok lagi tu.. mak dara masa ngandungkan anak bongsu mak yg keempat berat terakhir mak ialah 90 kilo wahahaha jenuh nak buang lemak2 berlebihan sebab tu meroyan mak dara dibuatnya hehehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah awk dan baby awak sihat2 saja... banyakkan rehat...
    wanita2 yang mengandung luar nikah tu, tak tahu la kan masa dorang mengandung tu apa yang dorang buatkan.. tak dapat nak difikir dengn otak ni.. padahal baby dorang sihat2 jer..

    ReplyDelete
  3. oh kak shiela tengah preggy jugak ek... tahniah kak.. samela kita ni ye... saya baru 23 minggu hehe

    ReplyDelete
  4. nnt lepas puasa turunlah balik berat badan.

    ReplyDelete
  5. salam ps.
    congrats on ur pregnancy.
    take care k!!.

    saya mmg tak suka minum air gula tuh.huhu tak suka!!

    ReplyDelete
  6. semoga sentiase sihat akak.. ..

    ReplyDelete
  7. sala... bes nyer... nak ade baby lg.... tahniah..

    ReplyDelete
  8. ooo kira kita xjauh beza lah kan.. sbb sy lbh kurang 22 mggu++

    ReplyDelete
  9. semoga kak sheila dan baby sihat walafiat :)

    ReplyDelete
  10. kalau sya x gugur kali pertama dulu mungkin sya dah nak bersalin dan kalau juga sya x gugur buat kali kedua mungkin kandungan sya dah hampir 5 bulan. tp sya redha.. ps jaga diri elok2 yer. take care baby dlm perut tu. tentang baby luar nikah tu walau ibunya x bersush pyh mcm kita yg mengandung halal ni adalh krn Allahkan sentiasa menlindungi bayi2 kita semua cumanya kita sbg ibu yg halal ini pastinya inginkan yg terbaik utk ank dlm kandungan kita kita nk bb sentiasa sihat tp dlm masa yg sama allah juga memelihara bb kita sptmana yg dikehendaki olehNya.

    ReplyDelete
  11. kalau sya x gugur kali pertama dulu mungkin sya dah nak bersalin dan kalau juga sya x gugur buat kali kedua mungkin kandungan sya dah hampir 5 bulan. tp sya redha.. ps jaga diri elok2 yer. take care baby dlm perut tu. tentang baby luar nikah tu walau ibunya x bersush pyh mcm kita yg mengandung halal ni adalh krn Allahkan sentiasa menlindungi bayi2 kita semua cumanya kita sbg ibu yg halal ini pastinya inginkan yg terbaik utk ank dlm kandungan kita kita nk bb sentiasa sihat tp dlm masa yg sama allah juga memelihara bb kita sptmana yg dikehendaki olehNya.

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.