Hasil Kekreatifan PutriButterfly Memotong Rambutnya

Assalamualaikum.... selamat pagi semua.... 

Al kisahnya dua hari lepas, Putributterfly buat hal.... Malam hari ps after isyak duk relex kejap then terus masuk tido, bila malam jer badan-badan ni memang cepat sakit... sejuk agaknya... Putributterfly pula, runtin dia, main and tengok kartun coz bila daddy dia dah keluar jumpa geng2 surau dia, mula la tv kat rumah beralih channel 611.... tiap malam jer dia tido lewat... ps memang nak marah pun, dah tak tahu nak marah camana.... hehehe... biar la dia, kalau ngantuk baru dia masuk tido dengan ps.... 

Dua malam sudah, bila en hubby balik, dia tanya 
"gunting rambut Amani ke"... 
ps cakap "tak lah" ...  
"penuh rambut kat luar tu".... 
Dengan ramah mesranya tuan punya diri tu cakap... "Amani gunting rambut".... 
en hubby marah la dia, kena cubit, nangis2.... 
ps tengok rambut dia... tanya "nape Amani potong rambut?"  
"Amani potong macam Qhaira tu (kawan sekolah dia)" (sambil teresak-esak la dia).... 

bila renung-renung rambut dia tu, lawa juga... dah jadi layer bagai.... hehehe... biar la dia budak nak membesar macam tu la.... nak marah pun jadi nak gelak.... sejak lahir ps memang tak pernah gunting rambut dia coz rambut dia sikit....


Masa dia kecik dulu, pernah sekali rambut dia kena potong kat depan, hasil keje anak pengasuh dia..... huhu... nasib baik la xapa2... risau juga kan masa tu dia umur setahun lebih, anak pengasuh umur 5 tahun tu duk main gunting... alahai.... rambut dia la jadi mangsa keganasan.... ada sekali balik kampuong ng tok mie dia yang potong sikit rambut depan dia coz dah cecah mata.... tapi ps sampai sekarang tak potong rambut dia...

Agaknya dah sampai masa la ni kena potong juga rambut dia.... 

16 comments:

  1. dah besar nanti bole bukak salon rambut..hihi

    ReplyDelete
  2. BUDAK2 PEREMPUAN MMG PANDAI BERGAYA..MCM ANAK DARA BUI,KALAU NAK SIKAT RAMBUT,DIA SENDIRI YG BUAT FESYENNYA..KALAU KITA SIKAT,CEPAT2 DIA UBAH...

    ReplyDelete
  3. wah.. pandai dia gunting rambut sndr tp agak bahayalakan biarkan dia menggunting sendiri.

    ReplyDelete
  4. siap gunting rambut sndiri yer.. hihii

    dia dah rimas dgn rambut skrg la tu :-)

    ReplyDelete
  5. akak dia nk gunting rambut cam qhayra, ank sy ke??aloloo..pndy la dia..

    ReplyDelete
  6. ada bakat jadi tukang gunting la tu..haha

    ReplyDelete
  7. bahaya..kang tercucuk mata..ish2..pengasuh kene prihatin dengan anak yang dia jaga :)

    ReplyDelete
  8. hehehehhe mungkin dia teringin nak mcm rambut kawn dia tu...

    bahaya la anak pengasuh tu.. nasib tak tercucuk mata

    **Iqbal pun pernah gunting rambut sendiri sampai bila kekedai terpaksa guna no.1.Ala2 cam b otak la sebab nak ratakan semua.

    ReplyDelete
  9. comel amani!

    takpe kot gunting sendiri.dye nak ikut stail kawan dye,haha tp bahaya gunting kat dye eh..

    ReplyDelete
  10. @Deq's Qienz

    a'aa, dia kata nak potong macam Qhaira... agaknye dia nak potong bg pendek kot... tp akak xde masa lg nk p kedai suh potong elok2...

    nasib baik dia tak potong barang lain... kena marah la kat ayah dia main gunting takut kang tercucuk sana sini...

    ReplyDelete
  11. @cik helena
    tu la risau gak bila anak2 main gunting ni... salah sdiri la terlepas pandang... huhu...

    ReplyDelete
  12. @syiela hihi... terus pendek la rambut Iqbal...

    ReplyDelete
  13. pandainye amani gunting sendiri.nasib baik tak terbotak.hehe~

    ReplyDelete
  14. la ya ka..myb dia rimas kot rmbut pjg yg si qhayra plak nk smpn pjg rmbut tp xnk ikat..sy ugut nk potog bru sbuk nk ikat..hihii..mst cumei amani rmbut pndek..

    ReplyDelete
  15. motor skill anak akak ni halus, pandai guna gunting..don't kill kid's imagination and creativity..bg something else yang dia boleh explore that way

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.