Gigiku, Ofisku, Babyku...

Assalamualaikum...... Salam tengahari semua.....

Kelmarin ps pergi cabut gigi... dah masuk 5 bulan, doktor dah bagi cabut. Alahai kejap jer cabut, bila dah siap tu... pendarahan banyak... ps mula pening.... doktor bagi mc suruh balik rehat dah tidur..... 2 jam xboleh makan... dari pukul 11 pagi, malam pukul 8 lebih baru ps makan bila en daddy bawa balik sate.... tak berani nak makan... putri butterfly pandai-pandai la cari makan dan minum kat dapur.... ps tidur, dia duk asyik main jer....


Penjagaan dan rawatan gigi boleh baca sini!

Minggu lepas, ofis ps dilanda taufan... hehe... biasa la kalau kena serang kat putributterfly, gini la jadinyer...

 Baru perasan dia susun botol air ni

 Seleraknyer meja, terkejut member datang tadi...
Dah la mood malas mengemas menguasai diri....

 Selamat la meja kena conteng

Bawah meja pun sama.....
Harap ada kekuatan untuk kemas... huhuhu

Tadi pagi, ps pergi check up... Allhamdulillah dah masuk minggu ke 20..... Hb pun dah ok, 11.2 daripada 2 minggu sudah 10.8.... kena inject kancing gigi, then jumpa doktor tuk scan.... baby pun sihat, mak dia lagi sihat dalam dua minggu jer naik sekilo.... 

Padahal dalam 2 minggu ni ps memang kontrol makan, nasi paling banyak pun 2 kali sehari. Itu pun makan lauk dan sayur yang banyak, disebabkan hb turun kan.... memang careful sangat! tapi berat tetap lebih juga.... nak kata baby besar ntah la, tapi my perut memang tak nampak sangat. 

Risau betul kalau asyik naik jer....

Tak per la nak buat camana kan....

Masa ps masuk jumpa doktor tadi, ada seorang ibu mengandung check up sama ps.... Dia ada tanya doktor boleh ke makan kurma? erm.... doktor geleng kepala, tak boleh makan, kurma tu manis, awak dah ada diabetes dari awal..... 


Erm... ps pun suka makan kurma masa mengandung, stok kurma n kismis pun baru habis.... dalam dua minggu ni tuk kembalikan hb normal, ps ambil iberat jer...


Tadi, doktor tanya ambil apa? ps tak faham rupanya maksud dia tanya psambil produk atau perancang keluarga apa? ps cakap tak pernah ambil apa-apa.... oo... memang lambat yer.... ye doktor..... memang rancang sendiri pun... nak buat camana kan, 1st baby dah cesarean.... so, kena la jaga lewat skit, itu pun memacam masalah yang datang untuk pregnant lagi... tapi kali ni ps memang redha sangat, rezeki kan.... syukur, walaupun pelbagai dugaan yang sedang ditempuhi, ps percaya mungkin semua ada hikmahnya.... 

Ps memang ada merancang sebelum ps tak settlekan urusan keje, ps tak nak pregnant lagi, tapi dalam masa yang sama ps tak mahu putributterfly dah besar baru dapat adik.... akhirnya rezeki datang ps hepi, walaupun belum selesai lagi urusan keje.... harap dipermudahkan segalanya....


InsyaAllah....





 

5 comments:

  1. hahahaa..baguih la putri buterfly nihh..btw, to mama cepat sembuh ekkk..

    ReplyDelete
  2. TAK PERNAH LAGI CABUT GIGI MASA PEKNEN..ADA YG KATA BAHAYA KAN..

    ReplyDelete
  3. Deq's Qienz : hehe.. t.k

    Bui : Awal pregnant xleh cabut lagi, doktor tak bg... cz ubat bius tu blh mengecutkan rahim...

    bila dah masuk 4 bulan baby dah stabil, doktor dah bg cabut...

    ReplyDelete
  4. oo prgnant ek.. samalah kita.. tp sy lwt 2 mggu dr awk :-)

    emmm kalau ada diabetes betoi ke xleh mkn kurma ek..?.. tp kurma elok utk ibu2 mengandungkan

    ReplyDelete
  5. IntaNBerliaN : yang bg komen tu doktor india, hasrus la dia x bg akak tu makan kurma cz akak tu ada diabetes dr awal pregnant ...

    klu ikut islam mmg kurma bgs tuk ibu mengandung.... ermmm belasah jer.... hehehe....

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED