Gelagat Pelajar vs Menu Ku

Assalamualaikum... selamat pagi semua....

Tadi sampai ofis jer terjumpa student sorang ni, berlegar-legar... dia tanya ps nak pergi mana? ps cakap nak pergi punch, kena thumb print dulu kat tepi dinding ofis....

Then, dia cakap saya ada masalah.... ps tanya kenapa? tesis dah siap ke? masalah tesis la ni puan.... dia meulakan cerita.... ps dengar la dan bagi cadangan, memandangkan ps pernah buat kajian tu... tak habis kat ruang legar ofis sambung kat bilik ps.... take time juga bincang, ps lupa nak tanya supervisor dia siapa? kang ps tersalah advice or bagi pandangan ke, takut supervisor dia   terasa lak... haduiii... sebab dia punya kajian tu bidang ps, ps suka la nak tolong..... so, dia minta pinjam kajian ps masa master dulu, dia nak pinjam sama kajian ps masa degree tp ps tak bagi coz kajian degree tu guna hard cover, privacy sikit la.... kajian master its ok coz, tak guna hard cover then teori yang ps guna sama dengan apa yang nak buat.... seronok sakan la dapat apa yang dia nak sampai cover latop dia pun tertinggal kat meja ps.... hehehe.... dah dapt tu terus salam cium aku.... haish awal-awal duk main-main skang baru kelam kabut.... setahun masa buat latihan ilmiah ni..... daripada semester lepas, still terawangan....


Keje last minute macam ni la, baru nak faham apa yang nak dibuat ada berapa minggu lagi nak submit tu... (aku pun last minute gak dulu)..... hehehe... tapi masa master memang ps buat betul-betul.... hope semua student, khususnya student ps juga dapat siapkan latihan ilmiah mereka dalam masa yang ditetapkan kurang 3 minggu sahaja lagi.... semoga mereka cerah hati, faham apa yang nak dibuat.... 


Kelmarin, balik keje singgah market beli bahan-bahan masakk.... sempat ler masak yang simple ajer tuk berbuka puasa..... lauk ikan rebus air asam, ayam goreng, sayur bayam goreng belacan dan sambal ketuk.... erm,,, Allhamdulillah....


Kawan kat ofis ps ni nak merasa pengat ubi, macamana air tangan ore Kelate buat.... alahai..... tak sempat nak buat lagi.... pergi pasar tengok ubi keledek tak cantik, ps nak cari ubi keledek 3 jenis warna (purple, kuning, pink), kalau buat pengat tu cantik sikit coz banyak warna..... hehehe.... biasa la nak yang cantik jer.... makan pun mahu cantik,,,,, IsyaAllah, hope jumpa ubi keledek 3 jenis warna.....



Cut...

15 comments:

  1. tgk gmbr telan air liur ni kak..nyum2..

    ReplyDelete
  2. aduhaiii lapar lak perut tgk menu2 tue... :)

    salam kenal.. ^_^

    ReplyDelete
  3. ermm nmpk sedap jer..pndy mama masak..hehee

    ReplyDelete
  4. msuk tghri ni bila tgk mkanan mmg lapowww!!

    ReplyDelete
  5. masak simple2 jer... xla pandai sgt main blasah jer... hehe

    ReplyDelete
  6. kalu byk warna br rs tertarik je nk mkn kan.. :-)

    ReplyDelete
  7. nanti share gambar danresepi pengat ubi tu ye..baru hartu makan kat rumah my aunty..sedapnya..dia letak ubi kayu dan nagka sekali..

    ReplyDelete
  8. wah sedap nye masak sendiri ke kak ??

    menunya msa wedding tu, xbrape igt sebab ni 1st camera. tunggu member sorang lagi upload. sebab camera dia ada semua jenis makanan ^_^

    Tapi yang sy igt ada 4 season (rumpai laut, fish ball 3 jenis rasa and rupa)
    Sup sirip ikan yu, Ayam BBQ, Sayur, Nasi goreng Thai, Ikan stim masak halia and desset dia sedap ^_^

    ReplyDelete
  9. wah...kalau rumah dekat mesti kancil orang pertama datang ke sana...hehehe

    ReplyDelete
  10. nanti tunjuk gambar pengat ubi tu ye.. kalau warna warni ni mmg cepat licin nanti

    ReplyDelete
  11. lauk pauk tu sangat menyelerakan :)

    ReplyDelete
  12. sedap menu tuuuuu...telan air liur nengok

    ReplyDelete
  13. wahhhhhhhhh laukk nye wat saya lapaaaaa hehe

    ReplyDelete
  14. wah..picture makanan yg best tue..hee

    ReplyDelete
  15. @tiefazatie

    hehe... tgk pics mmg best, tp makananan tu lum tentu... keke

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED