Spontanuos Thursday #2

Salam... selamat pagi... 
Allhamdulillah hampir 3.00 pagi, dah solat... 
lega rasa.... 

malam tadi hingga pagi ni, 
aku dan memberku sama-sama stay up 
siapkan proposal...
dia pun nak hantar hari ni,
aku pun sama...
sambil kami share apa yang tak faham...
bila aku cakap aku tengah repair bab 2, bab teori ni....
dia tanya nape sampai bab 2?
rujuk bawah ni


dia memang suka cakap kelate ngan aku
walaupun orang penang piau...
dari belajar lagi dia dah bergaul dengan orang kelantan
dan kebudayaan kelantan, penggiat teater, mak yong dan sebagainya...
kena hafal skrip dalam bahasa kelate...
dia memang fasih bahasa kelate...

dia ni kawan aku susah senang gak....
memang apa pun kalau pasal study aku selalu rujuk dia....
kami satu kelas masa kat Uitm...
then masa sambung master kami pilih lain universiti...
tapi tetap share buat tesis sesama masa tu....
best sangat...
walaupun time tu aku sedih sangat tapi masa tu,
dia ada bersama ku kat penang...
setiap malam kami keluar, 
dia tolong hiburkan hati aku yang duka...
tapi at the same time
bila balik aku kuatkan semangat
siapkan tesis....
sehinggakan dia tak terkejar aku!
Allhamdulillah kami habiskan belajar sama-sama...

Bila dia geram dia post ler kat wall dia...

hehehe... syok gak ada orang tolong geram kat kita....
tapi aku cool...
memang beberapa tahun ni aku susah sangat
nak siapkan proposal ni....
tapi skang dah terima dengan redha...

apa yang tersurat tersirat mesti ada hikmah disebaliknya....
encik hubby selalu cakap sabar.......

 Allhamdulillah....



No comments:

Post a Comment

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED