Screen Heart Diary #2

Salam...

Selamat pagi semua. hope kawan-kawan blogger di luar sana sentiasa sihat....
Dah berapa hari ps tak update entry. kesibukan dan kepenatan membataskannya. hari minggu yang penuh padat.  

Jumaat, 28 Januari.
family ps datang dari datang Jumaat lalu. malangnya pajero mereka rosak di highway plus. Allhamdulillah peronda plus hantar mereka ke rumah ps. petang Jumaat tu bila je mereka tiba kat rumah ps, terus kami ke The Zon bukit kayu hitam. biasalah ayah ps cari stok. banyak tersangat dia beli, nasib baik terselamat dari imegresen. erm... taktau nak nasihat camana kan..... itu ler habit dia. 


lepas balik dari the zon mak ayah ps terus ke sg petani tengok pajero dan ambik pakcik kat bengkel kereta. esok janji baru siap. sedangkan mak ayah ps datang kedah plan balik hari, malangnya kereta buat hal. kena tukar head.... 

Sabtu, 28 Januari
hari Sabtu tengahari ayah, pakcik n encik hubby ps pergi sana lagi, janji pukul 6 petang siap. lepas asar sesudah makan kami ke sana. er.... still belum siap pajero tu.... mak kata dah 10 tahun pajero ni skang ni baru buat hal... lama kami tunggu kat situ, pukul 8.30 malam baru siap. Aku dan encik hubby tak bagi mereka balik malam-malam. nanti takut pajero tu tak ok lagi kan..... dah la jalan grik kena merentasi banjaran titiwangsa kan....

bila test drive, ok jer... sampai jer kat bengkel semula baru perasan ada yang lain pula rosak.. alahai, baru jumpa the real problem... nasib kan... rupanya tangki air bocor.... sebab tu ler, dia merebak ke head... duit dah banyak keluar... so, nak buat camana kan... 

tadi mak ayah dah plan awal pagi-pagi sabtu pukul 4 pagi nak bertolak balik kelantan... dah jadi macam ni lagi terus cancel.... mak duk call costumer di, minta maaf tak boleh balik lagi ada problem... orang berniaga sibuk ja.... siang malam keje.....  malam tu, sampai rumah dah pukul 11 lebih... 

ohhh... banyak keje ku belum siap ni..... so, tak tido ler sampai ke pagi siap keje yang mana sempat dan mana lebih penting dulu.... pagi Ahad encik hubby pagi-pagi lagi dah keluar keje, aku settlekan family... ayah suruh hantar kat tempat teksi... mereka nak ambik teksi terus ke sg petani... siap jer pajero terus bertolak bailk....

Ahad, 30 Januari.
bila ayah ku tanya tambang ke sana, rm100... aku cakap tak apa la aku jer hantar mereka ke sana.... ye la kan, teksi tu balik kosong, harus ler dia mabik double charge.... Allhamdulillah, walaupun kepenatan berjaga aku still boleh drive.... mak tanya tak apa ke masuk keje lewat... erm... tak apa, keje takde time kan... kat umah pun still keje juga, walaupun bukan di ofis... hari ahad tu ada meeting pagi sampai petang, aku cakap tak mau masuk meeting tu, bagi rakan yang belum buat keje dia masuk. aku dah emeilka keje aku pagi2 untuk meeting tu....

kami breakfast di R&R gurun... kul 11.30 sampai sana... ayah cakap pergi la balik dulu nanti masuk keje lewat... xpa la, siap kelu brapa pun... dan mereka nak terus balik... tak larat nak berulang-alikkan.... 


kul 12.00 aku dan putributterfly balik... putributterfly pun masuk sekolah lewat gak,,, hehe... aku sms cikgu dia bagitau..... pukul 1.00 aku sampai changlun terus hantar putributterfly then masuk ofis....
singgah kat main ofis bagi kuetoew dan mee yang mak ayah bawa tu... banyak sangat aku mana habis nak makan... ermm... suka ler rakan-rakan ofis, yang ni nak, yang tu nak sama... 

masuk bilikku... mak call... aku cakap dah sampai ofis... kejap jer sampai... em.. allhamdulillah dah biasa highway plus tu....


petang tu, hantar keje yang mana settle.... Allhamdulillah....


Malam, 
siapkan marking paper dan trasmit markah, sambil tengok AJL... tapi telinga jer dengar, mata, tangan semua buat keje... 


bila dah settle semua keje.... nak tengok last performing, kepala aku yang pening sangat... dah tak boleh nak kontrol.... terus masuk bilik tido dengan putributterfly... 

Kelmarin, 30 Januari.
pagi bangun nak p keje, still sakit kepala.... masuk ofis settle satu lagi keje urgent... huhu.... ceppaat buattt! ok, allhamdulillah....bereh.... kepala masih sakit... duk diam jer kat bilik....

after lunch ngn hubby, rasa nak balik cepat, tapi lambat juga baliknya.... may be penat dan tak cukup tidokan, harus ler pening sakit kepala... 

sakang masalah keretaku pulak yang rosak... tangki minyak brek linking... huhu.... hope dipermudahkan semuanya untuk membaiki....

Hari ni, 31 Januari.
hantar putributterfly kat tadika, masuk ofis... contact kawan ada keje kena settle urgent juga... ketua nak sebelum pukul 2.00 petang ni.... coz esok ada meeting dengan Ahmad Idham tentang keje ni.... eh! Ahmad Idham??? director tu la... huh, dah lama aku jumpa dia selepas filem jangan pandang belakang tahun 2006.... em..... hope dia tak perasan aku esok.... nak mengelat, ketua dah berapa kali remind suh datang.... haduiiiiyaaa......


wokey.... sambung keje Sheila, jangan duk mengada nak lepak lama-lama kat blog ni.... hehehe....

Salam sayang semua...... mmuahhh....

4 comments:

  1. JADUAL YG SANGAT PADAH..MESTI LETIH..NNT JGN LUPA AMBIL GMBR DGN AHMAD IDHAM..HEHE

    ReplyDelete
  2. hoho..ahmad idham kenal lg kot...

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED