Musim Peperiksaan....

Musim final exam... 

disebabkan kelmarin petang aku kena kacau kat jurujual insuran masa kat bilik, 
hari ni terus aku lepak kat bilik bacaan library.... 
duk dengar student duk study sama..... 

meja sebelah
sekumpulan pelajar duk cakap tentang "kena balance"
mesti course business tu...
bab balance-balance ni biasa akaun...
huhu....

flashback 
masa kat uitm dl....
subjek wajib keusahawanan....
kumpulan aku 5 orang....
tapi yang datang kelas selalu
member yang sorang tu...
aku ngan 3 yang lain terpaksa skip
coz masa tu kami bz dgn show and performing kat Kelantan
sempena Keputraan Sultan Kelantan....

hari pembentangan
menjelang hari pembentangan, akaun kami mesti siap dan balance....
bertungkus lumus ler kami berlima tuk balance kan akaun...
Allhamdulillah, akhirnya akaun kami balane...
Kami buat "cafe laksa addict"

tiba hari yang ditunggu...terkejut bila semua orang nampak macam serius jer...
ada group dari course lain siap pakai pakaian sama jer...

ada yang formal pakai seragam semua blazer hitam...

walhal kami berlima siap kena sound lagi kat lecturer kami,
coz kami pakai baju kemeja ala-ala hawai gitu...
Al maklum ler time tu kan femes baju ni

tapi lecturer kami cakap, bila jer keluar dari bilik present yang penuh suspen tu....
panel tu suka dengan kumpulan kami... 
kumpulan kami kumpulan pertama yang menepati ciri 
dan faham apa yang kami buat....

Soalan pertama panel tu tanya...
"kenapa buka cafe laksa, sedangkan kamu pelajar filem"
kawan aku yang jawap dengan yakinnya... da lupa apa...
soalan kedua bila dia tanya cash flow....
aku yang jawab soalan tu... dia senyum ja...
betul la weih.....

hehehe... kami pun senyum la....
muka-muka semua otai.... hehehe...
tapi yang sedey sikit, lecturer kami kurang puas hati dengan
kertas kerja kami....

erm.... memang dari awal kelas lagi dia aim kat kami... sedey :(.....

tak pa la, apa ilmu yang dia bagi mohon halalkan....

No comments:

Post a Comment

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED