Enter your keyword

Wednesday, December 28, 2011

Masa Belajar Paling Seronokkan....

By On 3:28:00 PM
Salam blogger.....

Ramai di luar sana blogger yang masih belajar..... Masa aku dulu tak de blog-blog ni.... internet pun jarang tengok.... huhu.... itu 10 tahun lepas ler.... tapi kenangan 3 tahun tu amat berharga sangat-sangat.... di situ la membentuk siapa kita sekarang....

Memori terlalu banyak, sedih, pilu, tapi overall gembirakan.... masa 3 tahun belajar tak de nak bercintan cintun nie... tak heran la kat laki... saru fakulti pun satu family.... siap abah ibu bagai bila panggil kat senior.... sampai skang k.... 

Kat tempat keje aku skang pun junior n satu batch masa di Uitm (PA) ada bekerja bersama tapi lain-lain jabatan ler... Bila jumpa tetap akrab masa sama masa study dulu... hilang terus protokol.... hahaha....

dari pada senior ke junior kami memang kenal, coz masa study dulu kalau production lecturer kami gunakan konsep criss cross.... senior, junoir, samaada degree dan dip batch bergabung dalam satu kumpulan atau satu produksi... kat sini ler kami kenal antara satu sama lain.... Cintan-cintun memang takde dalam prinsip kami.... apa pun produksi kami buat kami memang guna konsep family.... 

Happy sangatkan masa belajar.... aku pernah handle satu produksi, masa tu aku part 4 (sem 4), merangkap producer... krew aku ada lebih kurang 40 orang... fuhh... macam2 gelagat peel ada... tapi allhamdulillah semua berjalan lancar.... 3 hari shooting memang tak lalu nak makan, risau, senak perut semua ada.... ramai tu... nak handle pelakon lagi.... shooting lak out station.... memang mencabar giler.... member aku director lak garang, hanya aku jer leh kontrol dia, walaupun memang aku tak kontrol... hahaha.... satu produksi harus kena sefahaman la.... 

yang penting KERJASAMA........




Malang tak Berbau... -----> masa gumbira.....

By On 3:11:00 PM
Salam....

Minggu lepas penuh padat dengan aktiviti, entry ni menaruh simpati kepada student ni... terlalu sibukkan, aku pun tak tidur, umur dah 3 series ni terasa ler... lain ler time muda dulu.... sama gak dengan student yang  sorang nie.... 

Dek kesibukan tu, dia pula merangkap pengarah projek, masa tengah buat persediaan untuk majlis dia terkena kayu tecucuk ke kening kirinya disebabkan angin yang terlalu kuat... Bergegas ler kt pusat rawatan, kena empat jahitan... Keesokan harinya.... dengan dahi yang masih berdenyut, dia gagahkan juga menjayakan program tersebut,... Sempat tolong aku buat editing lagi..... Malam, akibat keletihan tiga projek run dalam sehari di akhiri dengan malam grand dinner, sekali lagi dia accidence lebih kurang jam 4.30 pagi.... Dia terlanggar divider tepi jalan, motornya terbalik dan jatuh ke atas kakinya.... terpaksalah tambah lapan jahitan lagi di sebelah dahi kanan... jari kaki patah kena be rsime.... Ciannya.... Dia cakap dia penat dah tak boleh fikir apa masa tu, tak sedar pun kemalangan terjadi tu..... 

Dia memang student yang cool, lembut, tak banyak songeh.... apa kita cakap ikut ja.... kreatif juga.... bila baca statusnya kat facebook tu, rindukan mak... Alahai kesiannya.... hehehe... dah sakit teringat mak.... Apa pun semoga cepat sembuh... Aku belum lagi jumpa dia sejak dia kemalangan nie.... 

Jangan marah i curi gambar u (Haziq) kat Grand dinner tu...


Nak buat camana kan aku pun semalam tak tidur, Putri butterfly pun sama.... Malam tu dah penat, sebabtu ler tak leh nak pergi grand dinner tu...

Cerita yang gembira skit.... seronok tengok gambar student-student ni..... sayang kat dorang nie.... kadang-kadang kasih sayang tak nampak k.... walaupun saya kurang mesra dengan u all, tapi tanpa u all siapa la saya... kita sama memerlukan k... selamat maju jaya k tuk semua..... LOVE....



Last class for this sem.... 8 orang sahaja kelas majoring periklanan... Sadis..... hehehe.... semester depan lagi sadis... 3 orang.... huhuhu....



big boss nie..... hehehe
yang melucukan... tatau ler camana leh terjerlus dalam kerusi tu... hehehe




Salam Sayang buat semua.... mmmuahhh....




Saturday, December 24, 2011

Penulis Skrip "Halimah Jongang" Puji Idea Iklan

By On 9:35:00 PM
Salam.... minggu yang sentisa sibuk... malam semalam aku tak tidur, siapkan editing video untuk launching magazine dan majlis Grand Dinner semalam.... Keletihan memaksa aku tak hadir dalam majlis Grand Dinner semalam... Kesian, keletihan anakku Putri butterfly juga terus down bila hampir pukul 7.00 semalam sampai rumah dia terus tidur.... Seharian kat majlis pagi dan petang..... Aku kelam kabut juga siapkan editing, curi masa dengan majlis berlangsung...

Pagi kelmarin ada acara AAM (Anugerah Asresiasi Media)... yang mana pertanding video pendek, iklan, majalah, dsb.... Pelajarku hantar iklan yang kami hasilkan akhir semester lepas hasil daripada idea encik hubby ku.... Bila aku sampai, tengah berlangsung priview dan komen juri... Juri (Zaini Kosnan penulis skrip Halimah Jongang dan Syaza merangkap pengurus Linda Onn)...

Bila jer sesi komen juri, produksi kurus montel yang kami buat tu.... juri tanya idea siapa... berkali-kali juri tanya... aku senyum jer kat belakang... last pelajarku jawab idea orang lain.... juri kata xle nak puji la..... then dia cakap juri idea memang brilliant cuma kekurangan dari segi pengarahan... "saya memang suka, idea konsep brillian".....


Petang ada majlis talk show... artis Neves... ada aku kisah... masa tu aku duk risau editing yang belum selesai je.... hadui... nasib baik ada pelajar ku yang pandai editing tolong ajarkan convert.... aku convert tak betul rupanya... patut la skrin aku kecik... hahaha... dah lama tinggal editing ni.... tang convert pun aku lupa....

Allhamdulillah, hampir 6.30 siap gak editing tu walaupun banyak aku tak puas hati dengan keje sdiri.... Kawanku cakap tak kisah janji apa yang ada.... Aku pun tak kisah juga la.... Letih sangat belum tidur... Nasib baik la anakku tak buat hal... Kesian dia ke mana aku pergi kena bawa bersama.... encik hubby pun keje... hubby ku suh anakku duk ngn dia kat tempat kejenya, anakku tak mau... nak jer ikut mak dia.. hehehe...

Bila jer encik hubby tengok jer iklan ni tadi, dia cakap tak best... kurang padat... aku pun tak berkenan gak bila memula aku tengok.. aku paham apa encik hubby fikir... mesti dia bayangkan iklan tu lain, bila dah siap lain.... Juri pun cakap kurangnya dari segi editing... hehehe... rasa cam nak edit lain jer... aku lak tak puas hati pasal editing....

Apa pun semoga pelajarku maju jaya... komen positif negetif harus diambil dengan fikiran yang positif....

Tuesday, December 20, 2011

Putri Butterfly ku....

By On 10:24:00 PM

Allhamdulillah.... puteri ku dah semakin besar.... Kelmarin dia dah tukar kelas. dari kelas 3 tahun ke kelas 4 tahun.... hari ni hingga tahun baru adalah minggu orientasinya.... sesuaikan dengan cikgu baru dan rakan kelas yang baru....

Cepatnyer masa berlalukan.... hanya aku ni tak sedar-sedar diri.... hehehe.... anak dah makin besar..... mak dia pun makin besar gak ler... huhu... harap-harap ilmu akhirat pun makin besar jugak ler hendaknya.....

Aminnnn.....



Thursday, December 8, 2011

Spontanuos Thursday

By On 1:03:00 AM

 Salam... pagi Khamis....Allhamdulillah... hari ni aku cuti, memandangkan tak de kelas... tapi rasanya pagi nanti rutin harian seperti biasa, hantar putibutterfly ke tadikanya.... masuk ofis jap, walau cuti... huhu.... cuti ku still ada 25 hari tahun ni, sebab tu ler ambik cuti esok.... erm..... malangnya ada "santai day" kat ofis masak bubur lambuk.... nak p ke tak nie..... abai jer la kan..... ada perkara yang penting juga kena buat..... study! study! k..... jangan buat lupa yer Sheila.....

Tuesday, December 6, 2011

SINAR CAHAYA AYAT KURSI

By On 9:40:00 AM


Dalam sebuah hadis, ada menyebut perihal seekor syaitan yang duduk di atas pintu rumah. Tugasnya ialah untuk menanam keraguan di hati suami terhadap kesetiaan isteri di rumah dan keraguan di hati isteri terhadap kejujuran suami di luar rumah. Sebab itulah Rasulullah tidak akan masuk rumah
sehingga Baginda mendengar jawaban salam dari isterinya. Di saat itu syaitan akan      lari bersama-sama dengan salam itu.

Hikmat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-hadis:

1) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi bila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

2) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dalam lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.

3) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, dia akan masuk syurga dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT akan memelihara rumahnya dan rumah-rumah disekitarnya.

4) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap-tiap shalat fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yang bersyukur, setiap perbuatan orang yang benar, pahala nabi2, serta Allah melimpahkan rahmat padanya.

5) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua  memohon keampunan dan mendoakan baginya.

6) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang, Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid..

7) Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan niscaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya.

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah S..A..W. bersabda,

"Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..."

"Utamakan SELAMAT dan SEHAT untuk Dunia-mu, utamakan SHOLAT dan ZAKAT untuk Akhirat-mu"

Subhanallah. ..



Popular

Follow by Email