Enter your keyword

Thursday, June 30, 2011

Tied Thursday-Preparation my new office

By On 10:12:00 PM
Salam Thursday...
I'm not very busy tday but i'm fell tied...
may be i am fasty and walk in new building new office...
clean up my room...
uwwaahh..... terexited... hehehe.... 
This Sunday, solat hajat in new building then we can move in that place...
Sorry no picture!
Frust gak la x blh nak klik2 pics.... 

After back from my office, sempat lagi aku singgah menyinggah kat kedai apek cari plastic mats...
Tapi dan lagi ler aku rembat beg roda tuk putri butterfly....

Pergi 2nd kedai baru, baru dapat apa yang nak!
Huh! mahal gak yer reganya... 
Dah lama x beli kan....
Nampak ngn gayanya kualiti ok ler...
Rembattt k....

Duk fikir gak camana nak decorate my room...
Luas bilik tu 9' x 15'
Bilik tu ada 1 meja 1 kabinet kecil, 2 almari buku,
1 almari besi, 3 kerusi... dan 1 whiteboard...
Itu yang disediakan...


Harus ke letak carpet?
Kalau letak carpet kena vacum selalu...
Ada idea tak tolong please????

Tuesday, June 28, 2011

Akan Terus Menanti

By On 11:12:00 PM
Aku
Aku tahu siapa aku.... 
Aku tunggu dan terus menunggu tapi belum ada rezeki ke jalan itu....
Harapan, impian, azam, keinginan, usaha, mesti diteruskan jua
Semoga Dia kesihankan aku!

Masa
Berlalu dengan pantas....
Pejam celik empat tahun berlalu
Tatkala siang berganti malam
Malam berganti siang ia muncul jua
Sedangkan aku masih di sini

Penantian
Ditunggu dengan penuh kesabaran
Belimpahan air mata mengiringi hati 
Mungkin hikmah yang menanti...
Ntah bila ia akan terurai jua...
Sedih, pilu, kesal, berbaur-baur emosi

Dia
Apakan daya aku ada Dia
Dia pengubat segalanya
Dia penentu segalanya

Akhir
Insan hina ini tidak tahu
Bila ia akan berakhir
Hanya kesabaran menjadi teman setia
Menguji keimanan

Harapan
Sangat menambakan itu
Ia segalanya, ia masa depanku
Mungkinkah ia tunjang agama ku
Atau ia akan pengubah segalanya
Ia menaik semangat ku
Ia rintihanku
YA Allah 
Ampunkan hamba mu hina ini!

ISRA' MI'RAJ

By On 2:14:00 PM
BULAN REJAB

Bulan Rejab adalah bulan ketujuh dalam kelendar Islam. Rejab bererti kebesaran. Perkataan Rejab itu sendiri merupakan dasar kata bagi “Attarjib wahuwa atta’zim” yang bermaksud kehebatan dan kebesaran. Bulan ini merupakan bulan yang suci dalam Islam, bahkan dimuliakan sejak zaman Jahiliah lagi. Ia tergolong dalam bulan-bulan haram yang empat. Tanggal 27 Rejab Lailatul Mi’raj iaitu bulan perjalanan Nabi SAW ke langit yang ketujuh.

Menurut kisahnya, pada malam itu Nabi SAW dengan disertai oleh malaikat Jibril, telah menaiki seekor binatang yang dimanakan Buraq. Mereka membuat kunjungan ke Masjidil Aqsa, dan kemudian meneruskan peralanannya naik ke Sidratul Muntaha. 

Sebagai memperingati kejadian tersebut, masyarakat Islam menyambut Isra’ Mi’raj dengan mengadakan syarahan-syarahan di masjid-masjid, surau dan sebagainya. Bagi orang mukmin, peristiwa ini berkait rapat dengan Hari Perhitungan, Syurga, Neraka dan kehidupan di alam baqa’ kelak. Malahan lebih penting lagi, adalah hubungan makhluk dan Khaliqnya melalui kewajipan bersolat.
Peristiwa Isra Mi’raj

Setiap tahun pada 27 Rejab seluruh dunia Islam memperingati Isra’ M i’raj Nabi Muhammmad SAW. 

Isra’ bererti perjalanan malam yang dilakukan oleh baginda Nabi SAW dari Masjidil Haram di Mekah ke Masjidil Aqsa di Baitul Muqaddis, Palestin. Mi’raj pula ialah perjalanan malam yang tiada bandingannya. Peristiwa ini berlaku sekali sahaja dalam sejarah manusia. Ia sebagai mukjizat dan lambang kebesaran dan kehormatan bagi Nabi Muhammad SAW.

Perjalanan ini berlaku sesudah Nabi Muhammad menjadi Rasul, tetapi setahun sebelum baginda berhijrah ke Madinah(ada pendapat mengatakan 3 thn sblm). Baginda melakukan perjalanan ini dengan jasad dan rohnya sekali di dalam keadaan sedar. 

Hal ini telah dijelaskan oleh Allah SWT dalam firmannya di dalam surah Isra’ ayat 1 yang bermaksud :- 

Maha Suci Allah SWT yang telah memperjalankan hamba-Nya di malam hari, dari Masjidil Haram di Mekah, Ke Masjidil Aqsa di Baitul Muqaddis, Pelastin, yang Kami berkati di sekitar perjalanannya itu, kerana Kami hendak memperlihatkan kepadanya pertanda Kami. Sesungguhnya Tuhan itu Maha Mendengar lagi Maha Melihat”
 
Kisah ini bermula ketika Nabi Muhammmad SAW sedang berbaring di Hijr Ismail di sebelah Ka’bah. Muncul malaikat Jibril dan Mikail yang dibantu oleh satu lagi malaikat lain.

Malaikat-Malaikat ini mengangkat Nabi Muhammad SAW dan dibawa ke telaga zamzam. Mereka menelentangkan baginda lalu Malaikat Jibril membelah dada Nabi Muhammad SAW hingga ke pusatnya. Malaikat Jibril mengeluarkan hati Nabi Muhammad SAW dan menyucikannya sebanyak tiga kali dengan menggunakan air zam-zam. Kemudian menghapuskan segala gangguan yang menyakiti berupa darah beku hitam (tempat godaan syaitan). Selepas selesai, malaikat Mikail membawa tiga bejana emas yang berisi hikmat dan iman lalu mengisikannya ke dalam dada baginda Nabi Muhammad SAW. Kemudian mereka mentautkan kembali dada baginda sehingga pulih seperti sediakala. 

Selepas pembelahan dada Nabi Muhammad SAW selesai mereka melakukan perjalanan pada malam itu yang bermula dari Masjidil Haram menuju ke Masjidil Aqsa. Seekor Buraq dari syurga yang lengkap dengan pelana telah dikhaskan menjadi tunggangan baginda. Buraq ini juga pernah menjadi kenderaan yang digunakan oleh para Nabi di zaman silam seperti Nabi Ibrahim as sewaktu baginda pergi ke Baitullah dari Syam.

Buraq tunggangan baginda itu berbentuk seekor binatang berwarna putih, besar sedikit daripada keldai dan kecil daripada baghal. Apabila ia berlari, jangkauan kaki hadapannya sejauh mata memandang. Sewaktu mendaki gunung, panjanglah kedua kaki belakangnya dan apabila turun gunung pendeklah pula kedua kaki belakangnya. 

Apabila sampainya di Baitul Muqaddis Nabi Muhammad SAW menambatkan Buraq itu di tempat yang pernah ditambatkan oleh para Nabi. Kemudian Nabi Muhammad SAW masuk ke dalam masjid untuk menunaikan sembahyang sunat dua rakaat. Setelah selesai sembahyang Jibril membawakan segelas arak dan segelas susu. Lalu Nabi SAW memilih susu untuk diminumnya. Jibril pun berkata “Anda telah memilih sesuatu pilihan mengikut fitrah”
Sementara itu Imam Ahmad pula telah meriwayatkan daripada Abdullah b Abbas ra beliau menyatakan bahawa Nabi Muhammad SAW sampai di Masjid al-Aqsa, beliau telah mengimamkan sembahyang yang diikuti oleh seluruh para Nabi.

Saat yang paling penting dalam Mi’raj ini ialah ketika Nabi Muhammad SAW diterima mengadap Allah SWT. Baginda dapat melihat zat-Nya Yang Luhur, yang tidak mampu digambarkan oleh akal fikiran dan tidak dapat diceritakan oleh lidah. Ini adalah kerana Maha Suci dan Maha Agung-Nya jika hendak dibandingkan dengan segala sifat-sifat makhluk yang bersifat baharu ini.

Pada malam itu juga Allah SWT mewajibkan solat ke atas umat Nabi Muhammad SAW 50 sembahyang sehari semalam. Tetapi setelah berulang kali Nabi Muhammad SAW bertemu dengan Allah SWT dan akhirnya dikurangkan 5 kali sahaja untuk sehari semalam.

PENGAJARAN DALAM ISRA’ DAN MI’RAJ

Dalam perjalanan Isra’ baginda telah diperlihatkan kepada sekumpulan orang yang berjuang pada jalan Allah SWT, ganjaran mereka diganda-gandakan Allah SWT menjadi tujuh ratus kali ganda. Apa saja perbelanjaan mereka untuk fisabilillah akan diganti oleh Allah SWT. Semasa dalam perjalanan baginda Rasul SAW tercium bau yang sangat harum. Lalu beliau bertanya kepada Jibril berkaitan bau yang begitu harum. Lalu Jibril memberitahu Nabi Muhammad SAW bahawa itu adalah bau tukang sikat puteri Fir’aun. Ketika terjatuh sikat dari tangannya lalu dia berkata dengan nama Allah SWT dan celakalah Fir’aun. Lalu mengadulah puteri Fir’aun kepada bapanya sehinggakan tukang sikat itu dipanggil dan diperintah supaya meninggalkan agama Allah SWT. Kerana mempertahankan aqidah kebenaran dan akhirnya tukang sikat itu dijatuhkan hukuman dimasukkan ke dalam air yang panas. Setelah dicampaknya suami, anak sulungnya dan akhirnya sampailah pula giliran anak bongsunya yang masih menyusu. Lalu bayi itu berkata :-

Wahai ibuku masukkanlah ke dalam kawah itu dengan segera. Jangan ibu tangguh-tangguh lagi kerana kasihanilah diriku. Biar mereka mencampakkan daku setelah itu barulah ibuku masuk ke dalamnya. Mengapa ibu merasa takut sedangkan ibu berada di pihak yang benar”

Selepas selesai kata-kata dari anaknya tadi, lalu dicampaknya wanita itu berserta anaknya ke dalam kawah.

Seterusnya Jibril membawa Nabi Muhammad SAW berjumpa dengan orang yang memecah-mecahkan kepala mereka sendiri. Setiap kali kepala itu pecah, ia bertaut semula seperti sediakala dan tiada henti-hentinya mereka berbuat begitu. Lalu Nabi Muhammmad SAW bertanya kepada Jibril sebab diseksa sedemikian. Lalu Jibril memaklumkan bahawa mereka itu adalah golongan yang berat kepalanya untuk menunaikan solat-solat fardhu. 

Seterusnya Nabi Muhammad SAW diperlihatkan sekumpulan orang yang memakai cawat dan bergerak seperti sekawan unta dan kambing. Mereka menikmati makanan daripada pokok berduri, daun zaqqum yang amat pahit dan batu neraka yang amat panas. Mereka ini adalah golongan yang enggan membayar zakat dari harta mereka.

Seterusnya Nabi Muhammad SAW melihat kaum yang memakan daging mentah yang sudah busuk sedangkan disediakan juga bagi mereka ini daging baik yang sudahpun dimasak. Mereka ini adalah golongan yang mempunyai pasangan yang halal, tetapi mereka keluar mencari pasangan yang haram.

Seterusnya Nabi melihat sebatang kayu yang terletak di suatu persimpangan jalan. Sesiapa sahaja yang lalu di situ pasti ia mengait dan mengoyakkan pakaian mereka. Mereka ini adalah golongan yang berada dipersimpangan jalan yang mengganggu orang yang lalu lalang di situ.

Setelah itu Nabi SAW melihat pula seorang yang berenang di dalam sebatang sungai darah sambil menelan batu-batu. Mereka ini adalah golongan yang memakan riba.

Kemudian Nabi Muhammad SAW melihat pula ada seorang yang sentiasa menambahkan kayu yang hendak dipikulnya. Setiap kali dia cuba mengangkatnya tidak terangkat, dia menambah lagi kayunya. Mereka ini adalah golongan yang menerima amanah yang banyak sehingga tidak terdaya memikulnya lagi, tetapi masih menambah lagi dengan amanah-amanah yang baru. 

Semua peristiwa ini adalah merupakan peringatan kepada umat manusia bahawa dalam kehidupan ini, setiap perlakuan akan dibalas dengan setimpalnya dan kita adalah hamba yang sentiasa tertakluk kepada Tuannya iaitu Allah SWT. Wallahua’lam

Sumber:
Unit Penyelidikan, Penerbitan dan Perundingan
Pusat Islam UUM
04 9285806/03

Tetamu Istimewa di Langit Tuhan

By On 2:04:00 PM
 Sesi Promosi Menuntut Ilmu

Mafhum Firman Allah S.W.T. :
"Maha Suci Allah yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam daripada Al-Masjidil Haram ke Al-Masjidil Aqsa yang telah kami berkati sekelilingnya, agar Kami memperlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat."

(Surah Al-Israa': Ayat 1).

Perjalanan Nabi Muhammad s.a.w yang penuh pengajaran telah diperlihatkan kepada Baginda s.a.w:
· Kaum yang sedang bertanam dan terus menuai hasil tanaman mereka. apabila dituai, hasil (buah) yang baru keluar semula seolah-olah belum lagi dituai. Hal ini berlaku berulang-ulang. Rasulullah S.A.W. dibertahu oleh Jibrail : Itulah kaum yang berjihad "Fisabilillah" yang digandakan pahala kebajikan sebanyak 700 kali ganda bahkan sehingga gandaan yang lebih banyak.
· Seorang perempuan dengan dulang yang penuh dengan pelbagai perhiasan. Rasulullah tidak memperdulikannya. Kata Jibrail: Itulah dunia. Jika Rasulullah memberi perhatian kepadanya, nescaya umat Islam akan mengutamakan dunia daripada akhirat.
· Seorang perempuan tua duduk di tengah jalan dan menyuruh Rasulullah berhenti. Rasulullah S.A.W. tidak menghiraukannya. Kata Jibrail: Itulah orang yang mensia-siakan umurnya sampai ke tua.
· Seorang perempuan bongkok tiga menahan Rasulullah untuk bertanyakan sesuatu. Kata Jibrail: Itulah gambaran umur dunia yang sangat tua dan menanti saat hari kiamat.

Jika Nabi Muhammad s.a.w menjadi tetamu Allah s.w.t dalam perjalanan yang sangat istimewa, mengapa tidak kita turut menjadi tetamu istimewa?

Bersama mengutip khazanah mutiara ilmu dan kebaikan. Hadirlah ke Ceramah Perdana sempena sambutan Isra’ dan Mikraj yang InsyaAllah akan berlangsung seperti butiran berikut:

Tarikh : 28 Jun 2011 / 26 Rejab 1432H (Selasa)
Masa : 10.00 pagi – 12.00 tengahari
Tempat : Dewan Seminar, Kompleks Pusat Islam UUM

Pendaftaran dan pertanyaan lanjut sila hubungi Dakina (ext:5808) dakina@uum.edu.my atau Azlinah (ext: 5805) azlinah@uum.edu.my
Sekian.
Unit Majlis Rasmi dan Aktiviti,
Pusat Islam, Universiti Utara Malaysia.
Tel : +604-9285805 /5808
Faks : 04-9285834

PENARIKAN SIJIL PENGESAHAN HALAL SYARIKAT LUCKY FOOD PROCESSING

By On 1:58:00 PM
PENARIKAN SIJIL PENGESAHAN HALAL SYARIKAT LUCKY FOOD PROCESSING SDN BHD 

Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.12/2011 yang diadakan pada 22 April 2011 telah memutuskan supaya Sijil Pengesahan Halal Malaysia bagi Syarikat Lucky Food Processing Sdn Bhd (No. Siri Sijil 010949-010966) ditarik balik berikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam produk keluaran syarikat tersebut. Penarikan tersebut berkuatkuasa serta merta. Sehubungan itu, semua pemegang atau pemohon baru Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang menggunakan produk keluaran Lucky Food Processing Sdn Bhd dikehendaki untuk melakukan perkara-perkara seperti ketetapan berikut:

1) menukar produk tersebut kepada produk lain yang memiliki sijil halal yang diiktiraf;

2) mengemukakan resit pembelian produk baru;

3) melakukan proses samak; dan

4) mengemukakan bukti surat akuan samak daripada pihak Jabatan Agama Islam Negeri.
Nama :
LUCKY FOOD PROCESSING SDN. BHD.
Alamat :
Plot 35, Lengkok Kampung Jawa 2
Miel Industrial Estate
Bayan Lepas
11900 Pulau Pinang
Malaysia
Negeri :
Pulau Pinang
No. Telefon :
04-6408119/118
No. Fax :
04-6408115
e-mail :
Laman Web :
No. Rujukan :
JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/ 1 022-03/2005
Pegawai Rujukan :
Rostam Bin Abdul Karim

Senarai produk : 

Bil
Tarikh Tamat
1.
BEEF BREAKFAST SAUSAGE
30/10/2011
2.
BEEF FRANK (ALL SIZES & ALL BRANDS)
30/10/2011
3.
CHICKEN FRANK (CHEESE)
30/10/2011
4.
(MINCED/SHREDDED/STRIPPED/CUBE/DICED) BEEF
30/10/2011
5.
(MINCED/SHREDDED/STRIPPED/CUBE/DICED) MUTTON
30/10/2011
6.
BEEF AIR DRIED
30/10/2011
7.
BEEF BALL ITALIAN
30/10/2011
8.
BEEF BRATWURST SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
9.
BEEF BURGER PATTIES
30/10/2011
10.
BEEF CHEESE SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
11.
BEEF JUMBO (LAMB SPICES) ALL SIZES
30/10/2011
12.
BEEF JUMBO GARLIC (ALL SIZES)
30/10/2011
13.
BEEF JUMBO SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
14.
BEEF JUMBO SPICY (ALL SIZES)
30/10/2011
15.
BEEF LYONER GREEN PEPPERCORN
30/10/2011
16.
BEEF MEAT BALL (CHINESE STYLE)
30/10/2011
17.
BEEF MORTADELLA
30/10/2011
18.
BEEF PASTRAMI
30/10/2011
19.
BEEF PEPPERONI
30/10/2011
20.
BEEF SALAMI
30/10/2011
21.
BEEF SANDWICH
30/10/2011
22.
BEEF STEAK
30/10/2011
23.
BEEF WIENER SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
24.
BLACK PEPPER STEAK
30/10/2011
25.
BREAKFAST BEEF
30/10/2011
26.
CAJUN STYLE SMOKED SAUSAGE
30/10/2011
27.
CHICKEN APPLE (HEALTY CHOICE)
30/10/2011
28.
CHICKEN BOLOGNA
30/10/2011
29.
CHICKEN BOLOGNA PISTACHIO
30/10/2011
30.
CHICKEN BRATWURST (HEALTY CHOICE)
30/10/2011
31.
CHICKEN BRATWURST SAUSAGE (BREAKFAST & ALL SIZES)
30/10/2011
32.
CHICKEN BREAKFAST SAUSAGE
30/10/2011
33.
CHICKEN BREAKFAST SAUSAGE SUN DRIED TOMATO (ALL SIZES)
30/10/2011
34.
CHICKEN BREAKFAST SPICY
30/10/2011
35.
CHICKEN BURGER PATTIES
30/10/2011
36.
CHICKEN CABONASSI
30/10/2011
37.
CHICKEN CHAR SIU
30/10/2011
38.
CHICKEN CHEESE (ALL SIZES)
30/10/2011
39.
CHICKEN CHORIZO SAUSAGE (BREAKFAST & ALL SIZES)
30/10/2011
40.
CHICKEN DELIGHT
30/10/2011
41.
CHICKEN FARMER SAUSAGE (BREAKFAST & ALL SIZES)
30/10/2011
42.
CHICKEN FARMHOUSE SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
43.
CHICKEN FRANK (ALL BRANDS)
30/10/2011
44.
CHICKEN FRANK (BLACK PEPPER)
30/10/2011
45.
CHICKEN FRANK (COCKTAIL/ALL SIZES/DICED/SHREDDED)
30/10/2011
46.
CHICKEN FRANK (GARLIC)
30/10/2011
47.
CHICKEN FRANK DELI FARM
30/10/2011
48.
CHICKEN FRANK FLAV-O-RICH
30/10/2011
49.
CHICKEN FRANK SMOKED (ALL SIZES)
30/10/2011
50.
CHICKEN FRANK VALLEY FARM
30/10/2011
51.
CHICKEN GOURMET SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
52.
CHICKEN HABNERO (HEALTY CHOICE) ALL SIZES
30/10/2011
53.
CHICKEN HONEY & SOYA (HEALTY CHOICE)
30/10/2011
54.
CHICKEN JALAPENO CAPSICUM (HEALTY CHOICE)
30/10/2011
55.
CHICKEN JUMBO SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
56.
CHICKEN JUMBO SAUSAGE BLACK PEPPER (ALL SIZES)
30/10/2011
57.
CHICKEN JUMBO SAUSAGE CHEESE & HERB (ALL SIZES)
30/10/2011
58.
CHICKEN JUMBO SAUSAGE CHEESE & MUSHROOM (ALL SIZES)
30/10/2011
59.
CHICKEN JUMBO SAUSAGE GARLIC & HERB (ALL SIZES)
30/10/2011
60.
CHICKEN JUMBO SAUSAGE GARLIC (ALL SIZES)
30/10/2011
61.
CHICKEN JUMBO SAUSAGE MUSHROOM (ALL SIZES)
30/10/2011
62.
CHICKEN JUMBO SAUSAGE SPICY (ALL SIZES)
30/10/2011
63.
CHICKEN LUNCHEON (DICED/SHREDDED/SLICED)
30/10/2011
64.
CHICKEN LYONER (GARLIC)
30/10/2011
65.
CHICKEN LYONER (PLAIN)
30/10/2011
66.
CHICKEN LYONER GREEN PEPPERCORN
30/10/2011
67.
CHICKEN LYONER MOSAIC (GARLIC)
30/10/2011
68.
CHICKEN LYONER MOSAIC (PLAIN)
30/10/2011
69.
CHICKEN LYONER MUSHROOM
30/10/2011
70.
CHICKEN LYONER PISTACHIO
30/10/2011
71.
CHICKEN MEAT BALL
30/10/2011
72.
CHICKEN MEXICAN SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
73.
CHICKEN MORTADELLA
30/10/2011
74.
CHICKEN PASTRAMI
30/10/2011
75.
CHICKEN PEPPERONI
30/10/2011
76.
CHICKEN POLISH SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
77.
CHICKEN PRAWN DUMPLING
30/10/2011
78.
CHICKEN ROLL
30/10/2011
79.
CHICKEN SALAMI
30/10/2011
80.
CHICKEN SANDWICH (WHITE/PINK)
30/10/2011
81.
CHICKEN SATAY SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
82.
CHICKEN SAUSAGE TANDOORI (BREAKFAST & ALL SIZES)
30/10/2011
83.
CHICKEN SUPREME
30/10/2011
84.
CHICKEN TAIWAN SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
85.
CHICKEN TOAST (SLICED/SHREDDED/DICED/MINCED)
30/10/2011
86.
CHICKEN VIENNA SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
87.
CHICKEN WIENER SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
88.
CHORIZO SAUSAGE BEEF (BREAKFAST & ALL SIZES)
30/10/2011
89.
COOKED BEEF (CUBE/GROUND/SLICED)
30/10/2011
90.
CORN BEEF
30/10/2011
91.
EURO GRILL BEEF SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
92.
EURO GRILL CHICKEN SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
93.
LAMB FRANK (ALL SIZES & ALL BRANDS)
30/10/2011
94.
LAMB SAUSAGE (BREAKFAST & ALL SIZES)
30/10/2011
95.
MARINATED BEEF STEAK
30/10/2011
96.
MARINATED CHICKEN (SLICED/GROUND/CUBE)
30/10/2011
97.
MARINATED LAMB
30/10/2011
98.
MINCED /SHREDDED CHICKEN
30/10/2011
99.
MINCED BREAKFAST BEEF
30/10/2011
100.
NUREMBERG GRILL CHICKEN SAUSAGE
30/10/2011
101.
PREMIUM VENISON SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
102.
ROAST BEEF
30/10/2011
103.
ROAST BEEF (BLACK PEPPER)
30/10/2011
104.
SMOKED BEEF
30/10/2011
105.
SMOKED CHICKEN BREAST ROLL
30/10/2011
106.
SMOKED CHICKEN BREAST TANDOORI
30/10/2011
107.
SMOKED CHICKEN TOAST (SLICE/SHREDDED/DICED/MINCED)
30/10/2011
108.
SMOKED DUCK BREAST
30/10/2011
109.
SMOKED HONEY CURED TURKEY BREAST
30/10/2011
110.
SMOKED IKAN TENGGIRI
30/10/2011
111.
SMOKED MUSSEL
30/10/2011
112.
SMOKED SALMON
30/10/2011
113.
STEW BEEF
30/10/2011
114.
STREAKY BEEF
30/10/2011
115.
TURKEY FRANK (ALL SIZES & ALL BRANDS)
30/10/2011
116.
TURKEY ROLL
30/10/2011
117.
TURKEY SANDWICH (DICED/SHREDDED/SLICED/MINCED)
30/10/2011
118.
TURKEY SAUSAGES (ALL SIZES)
30/10/2011
119.
TURKEY TOAST (DICED/SHREDDED/SLICED/MINCED)
30/10/2011
120.
VEAL BRATWURST SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011
121.
VEAL BREAKFAST SAUSAGE
30/10/2011
122.
VEAL BREAKFAST SAUSAGE NUERNBERGER (ALL SIZES)
30/10/2011
123.
VENISON SAUSAGE (ALL SIZES)
30/10/2011

Kontena Nasional Berhad ~ Your Total Logistics Solutions Provider
Akmal Arif Semawi | Quality & Safety |
Tel: +603-78761933 ext 120 | Fax: +603-78742351 |
Address: Headquarters, Batu 9 Jalan Klang Lama, P.O.Box 6503 Seri Setia, 47307 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia |

Popular

Follow by Email