Penulis Skrip "Halimah Jongang" Puji Idea Iklan

Salam.... minggu yang sentisa sibuk... malam semalam aku tak tidur, siapkan editing video untuk launching magazine dan majlis Grand Dinner semalam.... Keletihan memaksa aku tak hadir dalam majlis Grand Dinner semalam... Kesian, keletihan anakku Putri butterfly juga terus down bila hampir pukul 7.00 semalam sampai rumah dia terus tidur.... Seharian kat majlis pagi dan petang..... Aku kelam kabut juga siapkan editing, curi masa dengan majlis berlangsung...

Pagi kelmarin ada acara AAM (Anugerah Asresiasi Media)... yang mana pertanding video pendek, iklan, majalah, dsb.... Pelajarku hantar iklan yang kami hasilkan akhir semester lepas hasil daripada idea encik hubby ku.... Bila aku sampai, tengah berlangsung priview dan komen juri... Juri (Zaini Kosnan penulis skrip Halimah Jongang dan Syaza merangkap pengurus Linda Onn)...

Bila jer sesi komen juri, produksi kurus montel yang kami buat tu.... juri tanya idea siapa... berkali-kali juri tanya... aku senyum jer kat belakang... last pelajarku jawab idea orang lain.... juri kata xle nak puji la..... then dia cakap juri idea memang brilliant cuma kekurangan dari segi pengarahan... "saya memang suka, idea konsep brillian".....
Petang ada majlis talk show... artis Neves... ada aku kisah... masa tu aku duk risau editing yang belum selesai je.... hadui... nasib baik ada pelajar ku yang pandai editing tolong ajarkan convert.... aku convert tak betul rupanya... patut la skrin aku kecik... hahaha... dah lama tinggal editing ni.... tang convert pun aku lupa....

Allhamdulillah, hampir 6.30 siap gak editing tu walaupun banyak aku tak puas hati dengan keje sdiri.... Kawanku cakap tak kisah janji apa yang ada.... Aku pun tak kisah juga la.... Letih sangat belum tidur... Nasib baik la anakku tak buat hal... Kesian dia ke mana aku pergi kena bawa bersama.... encik hubby pun keje... hubby ku suh anakku duk ngn dia kat tempat kejenya, anakku tak mau... nak jer ikut mak dia.. hehehe...

Bila jer encik hubby tengok jer iklan ni tadi, dia cakap tak best... kurang padat... aku pun tak berkenan gak bila memula aku tengok.. aku paham apa encik hubby fikir... mesti dia bayangkan iklan tu lain, bila dah siap lain.... Juri pun cakap kurangnya dari segi editing... hehehe... rasa cam nak edit lain jer... aku lak tak puas hati pasal editing....

Apa pun semoga pelajarku maju jaya... komen positif negetif harus diambil dengan fikiran yang positif....

1 comment:

  1. Gagal mencipta yang sempurna di masa kini tu tak bermakna gagal mencipta yang lebih baik di masa akan datang kann :')

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.