Belajar Adalah Tanggungjawab


Salamat malam.....

Teringat masa aku study dulu..... masa tu result aku tak ler brapa bagus..... dan sebab tu juga aku selalu complain banyak kerja..... sedangkan masa tu kerja aku hanya belajar dan seorang pelajar full time..... sambung kisah aku ngan student tadi...... sini..... bial jer aku merungut ayah ku marah..... dia selalu samakan aku dengan kak Zizie... masa tu kak Zizie nie senior aku..... aku lebih selesa panggil dia ibu..... kata ayah ku "Zizie tu blakon lagi belajar lagi, boleh pun buat"..... huhu padan muka..... lepas tu memang dah brapa kali kena aku dah jarang complain..... aku buat jer apa -apa tugasan susah payah dengan rela hati..... tanpa jemu dan nak berkira..... walaupun markah aku tak ler seberapa tapi aku sabar dan aku sering menyabarkan hati aku "mungkin ia bukan milikku".....


Masa belajar aku tak tahu kenapa taste aku sama dengan ibu.... masa zaman jahiliah tu, bila aku highlight jer rambut, aku tengok dian pun sama, warna aku suka juga..... bila aku tersuka satu-satu eksesori tu, aku nampak dia dah pakai..... alamak..... bila aku pakai jer satu baju tu, dia tegur aku, dia pun ada baju tu sebijik sama.....alahai..... bila aku naik kereeta dia aku ternampak kasut tu memang aku idamkan..... haduiiii.... bila aku terpakai jer satu akut ni, dia lak tegur, dia nampak kasut nie ada kat satu kedai tu, dia dah nak beli tapi tak jadi...... hehehe....... tersama la pulak..... sampaikan seorang lect aku ni tegur aku ni adik Zizie ke.... hahaha.... lawak antarabangsa...... tapi realiti dia memang sweet, tegas, moody tu macam aku.... cuma aku tak setegas dia.... kekeke.... rindu dia!!!

Sambung citer, tekat aku hanya satu, selepas habis belajar dan nak sambung belajar lagi..... biar macamana cara pun..... selepas tu aku sempat ler kerja sebulan...... hahaha... lepas tu terus apply sambung study..... masa aku kerja tu aku dapat result final, bersama teman baik ku..... tangisan kekecewaan menyelubungi diri...... hehehe..... apa yang diharap bukan lagi milikku...... tak apa la, mungkin ia bukan milikku.....

Kadang-kadang apa yang kita buat seikhlas hati tidak bererti ia milik kita...... aku redha....... banyak yang aku belajar dari yang lepas...... tapi aku bersyukur dan banyak pengalaman yang aku dapat masa belajar....... pengalaman itu di tambah pengalaman berada dalam industri membuatkan aku lebih matang dan tahu apa yang aku cari sebenarnya...... to be continue.....

1 comment:

  1. bab kata pepatah...pengalaman tu mendewasakan fikiran :D

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED