Dia yang bergelar sahabat

Salam... selamat pagi semua.....

Semalam aku dan en husband duk tengok you tube.... biasala malam-malam aku mesti duk tengok youtube ustaz dan esq.... turn en husband lak duk tengok youtube yang post kat fb tu.... belek punya belek sampai la turn youtube audition reality show.... memula tengok sweedish, australia dan america idol... haha.... macam2 gelagat ada, then sampai ke malaysia punyer..... en husband klik malaysia idol yang session 1st.... alahai kawan kami tu..... yang tu ler (mamat kelate yang tak puas hati kat roslan aziz tu) kalau u all ada tengok.... because of him gak aku dan en husband bertemu jodoh....
bila tengok semula video nie... that's not him.... character dia lain sangat yang kami kenal.... serius aku cakap 1st time aku jumpa dia, aku terkejut gak... dia nie keturunan raja ke apa? hhehehe.... sama2 laki pun dia bahasakan diri dia saya awak..... dengan perempuan lagi la.... lemah lembut, different sangat dengan ada apa kat dalam video ni....  mula-mula aku ingat kot orang yang dia baru kenal kot bahasakan diri ia macam tu, tak ler..... dengan adik-adik, kawan-kawan rapat pun macam tu jugak.... kalau tak dia akan bahasakan diri dia nama..... hadui..... sikit-sikit memang aku rasa kekok (ore klate kato) kekeke..... 

Sejarah aku jumpa dia, Allah maha kuasa..... aku ada tengok ler audition mamat kelate ni...... masa tu aku belum kenal dia.... dan masa tu juga aku sedang belajar kat USM Penang...... Kawan aku budak Perlis, dan senior aku masa sama-sama kat USM tu minat sesangat la dengan dia ni..... sampaikan dah berapa kali ulang kat tv sampai menjerit-jerit.... apa ke jadah giler sangat member dan senior aku fanatik kat dia ni..... heran betul.... sampaikan member aku ni nak ikut aku balik Kelate time tu nak cari mamat nih.... huhuhu..... 

Nak dijadikan cerita juga tahun akhir aku kat USM tu aku kena siapkan projek individu..... Aku pilih untuk buat dokumentari "Punk vs Skin head Popular Culture".... haduiii... aku pun tak tahu ler camana aku boleh terlintas kat fikiran ni nak buat benda tu..... Aku balik Kelantan buat research, interview mangsa dan pemangsa dan sebagainya.... Sampaikan kat KB tu budak-budak lepak kat situ ingatkan aku ni reporter Edisi Siasat..... (masa tu memang femes edisi siasat ni)..... aku dapat info, next week ada satu mini jamm, "awak boleh pergi sana dapatkan bahan"......

Tiba masa aku ke tempat yang dicakapkan... aku ambil peluang ler interview para remaja tentang popular culture nie.... ada sorang budak ni bagitau "kak gi interview dio tu kak, dio wak ngamuk dalam Malaysia Idol tu"...... Allah maha besarkan keciknyer dunia..... Dia nie memang duk KL, kalau ada mini jamm kat KB dia akan balik dan perform dengan band dia..... Al kisahnya..... kat sini ler aku kenal dia......

Nak di jadikan cerita gak aku buat underground production dengan geng kat KB ni..... keje buat mini jamm, aku shoot balik Penang editing..... balik KB jual cd, baju..... Production aku 3 orang jer..... huhuhu.... masa ni ler baru aku tahu apa ker lagu ler dorang nie duk melalak tu.....

 Bila dah habis study aku terus kerja production kt Subang Jaya.... Life aku keje keje keje...... memang dah tak ingat hari, masa, cuti, weekend ke... tatau...... duk dalam suite editing, studio recording, itu ler siang malam.... staf admin nak masuk keje kul 9 kul 8 aku balik...... Petang, aku masuk ofis semula.....

Masalah, dugaan melanda..... tatau camana ter contact semula dengan mamat Kelate nie..... jumpa kat area ofis aku. Dia bawa budak band dia sorang kebetulan budak tu further study kat KL dan sorang lagi..... ermmm.... perempuan..... duk makan sambil sembang, perempuan ni senior aku kat Uitm dulu (kakak ni 1st batch)..... hehehe..... dia dan kakak senoir ni sama2 keje kontrak kat ASTRO.... start dari malam tu aku kembali berhubung dengan dia...... Sampai satu malam, aku dah tak larat nak masuk keje lebih kurang 10.30 malam....... balik umah tatau nak buat apa, aku contact dia, keluar..... masa tu ler dia bawa aku ke tempat husband aku kerja...... Al kisahnya...... 

Berapa hari selepas itu, aku mula lost contact bila aku terima sms dari makwe dia, marah-marah aku kerana rapat dengan dia..... aku tahu dia dalam masalah sejak aku jumpa dia di KL, ayah dia sakit, then meninggal..... family dia pun semua dah pindah KL..... 

Last husband aku ada jumpa dia masa kami nak kawin, husband aku cakap dia memang kurus macam dalam video tu..... padahal sebelum ni dia memang berisi..... may be banyak sangat masalah menimpa dia..... banyak lagi masalah aku tika tu..... itu last..... sampai skang tatau mana dia hilang.....

Rasanya dia ada terkilan dengan aku kot kerana kami pernah berjanji walaupun apa jua berlaku kita tetap kawan baik sampai bila-bila..... apa jua berlaku kita sama-sama tangung..... aku tak mahu ganggu dia, bila terima sms tu.... aku diam jer la..... lagi pun masa tu dah kenal dengan husband aku, masalah aku, aku luahkan saja pada husband aku..... dan aku juga punya masalah kala itu...... aku dah tak mahu ganggu dia, nanti kang makwe dia tersalah anggap ke ape..... maafkan aku wahai sahabat..... semoga anda dirahmati, bahagia sentiasa di mana jua anda berada.....

3 comments:

  1. cerita muda-mudi ha... kite pun takot nak kacau pkwe2 org ni..hee

    ReplyDelete
  2. life ni unpredictable. hari ini kita pk dia la kwn kita tapi biasanya apa y kita pk xkn same dengan dia pk.

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.