Ahad ku..... LOVE

Salam pagi Ahad.....

Apa khabar semua, sihat ke? Allhamdulillah.....

Hari Ahad hari bekerja saya.... saya suka, rasa fresh sangat.....
Anda yang bercuti di luar sana, manfaatkan masa rehat anda dengan perkara best k....

Tadi masuk ofis seperti biasa ler.... sunyi sepi, kawan level bilik aku ni ada yang datang lewat ada yang kelas.... huh, kelaparan mula melanda, belum breakfast... jap lagi aku kelas 9.30am-11.00am....

Apa nak dibuat nanti..... aku targetkan sebelum cuti pertengahan sem pada 26 Oktober nanti, semua pelajar kena siapkan projek mereka.... ada kena cari iklan untuk publish majalah, ada kena editing video montage trailer, ada kena buat iklan meterial video or slide...... 

So, pelajar senior ni macam-macam ler merungut..... dateline ada berapa minggu lagi..... banyak kami kena siapkan dalam masa tu.... off course ler, namakan pelajar..... seorang pelajar kerjanya belajar..... segala tugasan yang diberikan harus disiapkan walaupun masanya singkat dan banyak perkara yang harus diselesaikan......
"time management" adalah penting!!!

tapi ada seorang pelajar ni, aku suka.... Malay student...... semester lepasa dia dah ambil kelas aku... kenapa aku higlight Malay student? dia tak sama seperti yang lain..... komited..... aku bagi excuse dalam brapa minggu ni, kalau u nak guna masa kelas i untuk tugasan tak apa..... terus jer pergi ke tempat tu confirmkan untuk shooting make sure u inform i u tak masuk kelas...... yang ada dalam kelas terus belajar software for editing untuk selesaikan tugasan...... aku percaya sikit la student ni...... dari apa yang dia perform dan result dia semester lepas pun very good....... sedangkan senior lak yang banyak complain..... dia junior tak de la nak complain apa.... 

pada para pelajar yang dikasihi smeua, jangan banyak compalain masa belajar k nanti kang susah nak dapat keberkatan tu..... lagi banyak merungut lagi susah nak buat k..... hati-hati..... tak tahu nak buat tanya dan tanya, tak kan cikgu nak marah pulak..... rasanya cikgu lagi suka kan.... jangan lak malu bertanya kang sesat jalan...... 

ok guys, see u later..... i'm calo now... adiossss...... luv u all....

ps: mohon maaf bahasakan diri ni ada saya ada aku..... hehehe

4 comments:

  1. ada orang malu nak bertanya kerana rasa malu atau rasa xde kelas nak tanya2 ni... biasalah budak2 baru nak naik ni fikirkan style je...

    moga puan shiela suksess & komitmen dalam tugas... seronok tgk wanita bekerjaya ni...

    ReplyDelete
  2. teringat plak Kancil dengan kenangan kancil dulu sewaktu bergelar pensyarah...betul tu,..senior yang banyak merungut...berbanding junior...berharap pelajar tersebut akan kekal maintain sehingga akhir semester

    ReplyDelete
  3. kalau dah nama seniorata tu memang la nak tunjuk bagus kan.. complain sane sini.. tp ape pon xboleyyyy... haha

    ReplyDelete
  4. lect ker? tapi sy as a student sy mengaku memang selalu banyak complain. xpe lepas ni try xbnyk complain. hehee

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

INSTAGRAM FEED