Segmen : Memori Kali Pertama Sambut Hari Lahir

Allhamdulillah semua yang baik dari Nya, yang buruk dari diri ku..... Allhamdulillah, kerana Dia beri peluang untuk ku bernafas di bumi Nya...... Terima kasih kerana Dia sudi meminjamkan hidup ini untuk ku...... Terima kasih jua untuk kedua ibubapa tercinta......

Bulan Ogos, bulan Ramadhan, syukur sangat bulan kemuliaan ini jatuh pada bulan kelahiran ku pada 20 Ogos dan juga puteri tercinta pada 31 Ogos nanti.......

Bismillahirrohmanirohim....
Sempena bulan yang penuh mulia ini, ingin ku zahirkan satu segmen...... kalau ada yang sudi menyertainya.......


Antara syaratnya :
1. Masukkan header blog ini seperti di atas.
2. Buat satu entri tajuk "PS : Memori Kali Pertama Sambut Hari Lahir" - pernah atau tidak pernah sambut, kalau pernah, bila sambut, dimana, dengan siapa....... tak kisah nak cerita panjang ke pendek jer dan link kan pada entri ini......
3. Tinggalkan link anda pada entri ini.

Tarik tutup :
20 Ogos, jam 11.00 malam


Jom dengar sini

POV : segment ni bukan sahaja untuk mereka yang 'sambut"... Ia lebih kepada to share experience why the Malay culture celebrate this... and why not? to thoose don't to "celebrate"....
My opinion, the Malay n Muslim culture is different.... 
Back to this segment, my issue is about "are you 'celebrate' or not?"
If you say "yes" give the reason, when, with who, where...
If u say "no" give the justification why not and give the relevant reason...

I think simple and easy....
Please join this for my observation and research too....

Thanx... Salam....

 

5 comments:

  1. Kancil melaporkan diri...

    http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/segmen-ps-memori-kali-pertama-sambut.html

    ReplyDelete
  2. Kancil cuma mengikut syarat yang Puan Sheila minta dalam segmen ini iaitu dari no 1 hingga no 3...tidak tahu plak ada POV segmen tu...hehehe...patutnya Puan Sheila letak ia di dalam syarat tersebut supaya tidak berlaku kekeliruan untuk menyertai segmen Puan Sheila. :)

    ReplyDelete
  3. Kancil 8349 :
    hehehe... sj xmo letak POV masa memula... nk tahu apa pendapat org.... sy mmg suka bt observe dl.... klu kita dpt feedback itu dan ini br kita reply....

    ReplyDelete
  4. http://musicbrilliant.blogspot.com/2011/08/segmen-memori-kali-pertama-sambut-hari.html

    ReplyDelete
  5. nak juin..tapi tak pandai..huhu...

    ReplyDelete

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.