Masa dulu ramai tak puasa..... tak apa ke?

Allhamdulillah, sepuluh tahun yang lepas semasa di alam universiti, bulan puasa paling best...... masa memula masuk uitm hari pertama puasa...... fuhhhh, penat sangat. Dah la tak kenal sesiapa...... kolejku seksyen 13 dan uitm seksyen 2 jauh lak...... tambang naik cab RM8 hinggit....... mahal tu....... hari ke2 berbuka jer dalam cab, coz settlekan pendaftaran yang belum selesai...... nasib baik la pakcik cab tu berhenti kat seksyen brapa ntah singgah beli kuih dulu....... sedeynyer sesorang diri.......

Tahun kedua dah mula dengan projek sana sini....... bulan puasa lagi....... shooting sana shooting sini...... the reality of life la mula menampakkan gelagatnya....... bulan puasa shooting penat, teguk air jer la krew-krew....... Allhamdulillah, naseb iman aku kuat! fuhhhh..... lega....... 

Bila dah masuk keje, production company......... bulan puasa, siang malam keje....... tido?? 2, 3 jam....... settlekan editing segala bagai untuk function, amal sama, amal sini....... tapi staf nie ramai lak tak puasa........ siap ambil order lagi k, sapa nak nasi kandar mamat belakang, bagi duit sorok-sorok k , nanti secretary bos nampak, kantoi tak puasa...... Allhamdulillah........ iman aku lagi kuat....... makan? harus la bilik rahsia...... haduiii..... siap bergosip..... "ala artis tu pun tak puasa gak, nampak jer cam tu"........ huhuhu.... tambah lagi dosa aku....... dah la tengok, subahat, siap dengar lagi!.......

Tapi sekarang, Allhamdulillah......... semua ok..... tiada lagi dunia itu....... sangat tenang di sini bersama keluarga tercinta....... jadikan itu semua pengajaran dan pengalaman hidup....... manusia ramai yang baik tapi ada yang kurangnya Islam....... walaupun tidak mampu berdakwah dengan mulut, mampu doakan mereka dengan hati semoga sampai masanya mereka berubah...... InsyaAllah....... 

No comments

Give your inspiration here and thank you.

Powered by Blogger.